پرهیز از پرخوری و درهم خوری در ماه رمضان
پرهیز از پرخوری و درهم خوری در ماه رمضان
در افطار و سحر نباید وعده حذف شده غذایی را با پرخوری‌ها و درهم خوری‌ها جبران کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک، همانطور که ماه مبارک رمضان فرصتی برای تزکیه نفس و پاکسازی روح و روان و آسودگی جان ما است از نظر جسمی نیز باید به درستی و به دور از افراط و تفریط اتفاق بیفتد.

روزه داری یک فرصت خوب است تا بدن از مواد زائدی که به دلیل پرخوری‌ها و کم تحرکی انباشته شده پاک سازی شود، در این زمان بدن از موادی که درون خود ذخیره کرده استفاده می‌کند و به نوعی گردش انرژی در بدن اتفاق میکند که به نفع بدن و سبک سازی و پاک سازی بدن است.
از مصرف غذا‌های مختلف و متنوع در وعده افطار و سحر خودداری کنید، چرا که معده و دستگاه گوارش نمی‌تواند همه آن‌ها را به درستی هضم کند. بخصوص اینکه معده مدت طولانی خالی بوده است و توان هضم حجم بالای مواد را ندارد.
در ماه رمضان برخی افراد تمایل به مصرف غذا‌های پرکالری مثل آش رشته، حلیم و کله پاچه و یا شیرینی‌های پر کالری مثل زولبیا و بامیه دارند، اما حواسمان باشد که اولا قرار است یک وعده غذایی ما حذف شود و نباید آن را با خوردن غذا‌های پر کالری جبران کنیم و از طرفی مواد پر کالری را به به عنوان یک وعده غذای کامل استفاده کنیم و یا به میزان کم استفاده کنیم. مثلا آش و حلیم یک غذای کامل محسوب میشود و نباید به عنوان یک دسر و پیش غذا مصرف کنیم.
بهتر است برای رفع عطش و غلبه بر خشکی بدن از شربت سکنجبین، گلاب و بیدمشک استفاده شود، خوردن چای و هندوانه در وعده سحر توصیه نمی‌شود. همچنین روزه داران به ویژه جوانان و افراد گرم مزاج و خشک مزاج، خواب روزانه داشته باشند و این خواب بهتر است نزدیک افطار نباشد.
توصیه کلی ما این است که طوری برنامه ریزی کنند که با بهم ریختن میزان و زمان خواب زندگی روزمره مختل نشود یعنی از ابتدای شب تا سحر بخوابند، همچنین با شکم پر و بلافاصله بعد از وعده سحری نخوابند.
به طور کلی از لحاظ شرعی اگر کسی احتمال عقلی بدهد که گرفتن روزه برایش ضرر دارد مثل کسی که در طول روز باید دارو مصرف کند یا آب بخورد نباید روزه بگیرد.
افرادی که سابقه بیماری‌های خاص مانند دیابت دارند برای جلوگیری از مشکلات و عوارض جسمی ناشی از روزه داری حتما با پزشک خود مشورت کنند.
اگر درمان خوراکی و تزریقی دریافت میکنند باید میزان کالری دریافتی را طوری تنظیم کنند که هم دچار افت قند نشوند و هم در زمان افطار ورودشان به غذا خوردن ناگهانی و با خوردن غذا‌های حجیم با قند و چربی بالا نباشد و یک رفتار تقضیه‌ای متعادل را رعایت کنند.
قرار است در ایام روزه داری، روزه داران با کنترل شرایط روح و روان خود، خوش اخلاق هم باشند، بنابراین توصیه می‌شود در طول روز با بوییدن گلاب خنک و یا معطر کردن فضای منزل و محیط کار این آرامش را بدست آورند.
انتهای پیام /
  • نویسنده : مالک آهنگ