وظیفه داریم رسانه‌ها را از نو بازیابی کنیم
وظیفه داریم رسانه‌ها را از نو بازیابی کنیم
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: فضای مجازی بیگانه‌ای است که وارد خانه ما شده است و ما وظیفه داریم رسانه‌ها را از نو بازیابی کنیم و به داشته‌های خود و میراث ناملموس بپردازیم و آن را به نسل بعد منتقل کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک، رویداد رسانه‌ای حریر با شعار «زن، خانواده، رسانه از هنجار تا ارزش» ، با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از متولیان و صاحبنظران هنر و رسانه، در محل فرهنگستان هنر برگزار شد.

انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در رویداد رسانه‌ای «حریر» گفت: باید خانواده را از دو آفت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری حفظ کنیم.

خزعلی افزود: در حقیقت شکاف نسلی به وجود آمده که در حال شدید شدن است؛ یکی بستگی به فضای مجازی رسانه دارد که سبب از هم گسیختگی انسجام خانواده‌ها شده است و بخش دیگر وابسته به محتوایی است که در این ابزار قرار گرفته است که در عین حالی که می‌تواند ابزار خوبی باشد ممکن است ابزار نامناسبی هم باشد.

وی گفت: محتوا‌های نامناسب، تحریک آمیز، خشونت طلب و جا به جایی ارزش‌ها، گسترش جرائم و بزهکاری‌ها در برخی از فیلم‌ها و بازی‌های رایانه‌ای و برخی از محتوا‌های ناکارآمد در اینترنت و رسانه‌ها وجود دارد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: رسانه‌ای که می‌تواند سلاح قدرتمندی باشد؛ ممکن است که به ضد خود بدل شود؛ ما وظیفه داریم این چالش را تبدیل به فرصت کنیم.

خزعلی با اشاره به تعبیر یک مفسر آمریکایی گفت: ایشان می‌گویند نوجوانان ما امروز در یک دست کنترل تلویزیون و در یک دست ماوس کامپیوتر دارند و دیگر دستی باقی نمانده که دست‌های والدین را بگیرند و گرمی آن را حس کنند.

وی فضای مجازی را به «بیگانه» تعبیر کرد و با اشاره به اینکه بیگانه‌ای وارد خانه ما شده است، افزود: ما وظیفه داریم رسانه‌ها را از نو بازیابی کنیم و به داشته‌های خود و میراث ناملموس یپردازیم و آن را به نسل بعد منتقل کنیم. اگر به ارزش‌ها نپردازیم ضدارزش‌ها جای آن را می‌گیرد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در سند تحول یکی از وظایف معاونت زنان این است که در بخش خانواده مسائل رسانه را رصد کند.

خزعلی افزود: طبیعتا، چون ما در معاونت امور زنان و خانواده، جایگاه ستادی داریم شاید نتوانیم در حیطه اجرایی وارد شویم، اما می‌توانیم رصد کنیم.

وی گفت: از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا داریم مسئله پیوست خانوادگی را در فیلم‌ها و مجوز‌ها مورد توجه جدی قرار دهند. ما ثروتی به نام خانواده داریم که زیبا هستند هرچند ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که باید اصلاح شود و آن ثروت را نباید به راحتی از دست داد.

در بخش پایانی این مراسم از کتاب عکس «خانواده باشکوه ایرانی» با موضوع سبک زندگی شاد خانواده ایرانی ـ اسلامی با حضور دکتر خزعلی، آقای محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و تعدادی از اعضای شورای سیاستگذاری رویداد حریر، رونمایی شد.

  • نویسنده : مالک آهنگ