استاندار: تکمیل پروژه‌های سرمایه‌گذاری موجب رونق اقتصاد کهگیلویه و بویراحمد می‌شود
استاندار: تکمیل پروژه‌های سرمایه‌گذاری موجب رونق اقتصاد کهگیلویه و بویراحمد می‌شود
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: راه نجات اقتصاد استان تکمیل پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری است.

به گزارش مالک آهنگ خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک؛ یداله رحمانی در دیدار ابراهیم شیخ معاون صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صنعتی و معدنی استان پرداخت و گفت: از ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های نفت و گاز، شیلات، گیاهان دارویی، منابع طبیعی، معادن و گردشگری برخورداریم، اما با وجود تلاش‌های گذشته و حمایت‌های دولت، به دلیل شرایط جغرافیایی خاص و عمق محرومیت‌ها، شاخص‌های توسعه هنوز در سطح مطلوبی قرار ندارند.

استاندار با اشاره به مشکلات زیرساختی، تصریح کرد: حمل‌ونقل یکی از اصلی‌ترین چالش‌های استان است، با وجود داشتن ۶۵۰۰ کیلومتر جاده، تنها ۲۴۵ کیلومتر آن بزرگراه و ۵۰۰ کیلومتر راه‌ اصلی است.

وی با بیان اینکه راه‌های استان به لحاظ کمیت خوب اما کیفیت رضایت‌بخش نیست، تصریح کرد: این وضعیت باعث افزایش هزینه‌های تولید و کاهش رقابت‌پذیری سرمایه‌گذاران شده است که اولویت کاری را در این حوزه قرار دادیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری‌های اخیر، اقدامات خوبی در این حوزه از جمله پروژه‌های راه‌سازی و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی انجام گرفت و در سفر وزیر ارتباطات به تصویب رسید.

رحمانی از آماده‌سازی ۶۵ طرح بزرگ سرمایه‌گذاری با حجم ۸.۵ میلیارد دلار سرمایه ارزی و حداقل ۲۳ هزار میلیارد تومان سرمایه ریالی خبر داد و افزود: این طرح‌ها در بخش‌های صنعت، کشاورزی، گردشگری و معدن تعریف شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود ۱۵ هزار شغل مستقیم و ۳۰ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد کند که از جمله این پروژه‌ها، پتروشیمی، خودروهای هیبریدی و فرآوری فسفات هستند که عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شده است.

وی تأکید کرد: تنها راه نجات اقتصاد استان، تکمیل این طرح‌هاست، چرا که دولت به تنهایی قادر به تأمین منابع تمام پروژه‌های نیمه‌تمام نیست، در همین راستا، پیگیری‌های مستمری با شرکت شهرک‌های صنعتی و بخش خصوصی انجام شده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مشکلات بانکی، خاطرنشان کرد: بانک صنعت و معدن از جمله نهادهای مهم در توسعه صنعتی است، اما با کمبود منابع مواجه است، افزایش سرمایه این بانک و اصلاح سیاست‌های انقباضی نظام بانکی از ضروریات است.

وی با اشاره به تسهیل فرآیندهای اداری، حمایت از صنایع کوچک و توسعه زنجیره‌های تولید، افزود: پیگیر ایجاد زنجیره‌های صنعتی مانند نان، بلوط، دارو و نفت خواهیم بود تا ارزش افزوده بیشتری در استان ایجاد شود.

استاندار با اشاره به صادرات ۳۰ میلیون دلاری صادرات سال گذشته و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، گفت: راه‌اندازی نمایشگاه بین‌المللی در استان می‌تواند به رونق صادرات کمک کند، اما نیازمند حل مسئله مالکیت زمین برای سرمایه‌گذاری شرکا هستیم.

وی با اشاره به مصرف ۴۶۰ مگاواتی برق افزود: مصرف برق استان تنها ۰.۶ درصد کل کشور است، اما با محدودیت‌های تأمین مواجه هستیم در همین راستا، پیگیری‌هایی برای بهبود وضعیت سوخت و برق صنایع انجام شده است.

رحمانی با تأکید بر لزوم افزایش اختیارات استان‌ها، گفت: در راستای سرعت بخشیدن به پروژه‌ها، پیشنهاداتی برای تفویض اختیارات بیشتر به استان ارائه کردیم، تجربه نشان داده هرجا اختیارات مدیریت محلی افزایش یافته، رشد اقتصادی قابل توجهی حاصل شده است.

رحمانی بیان کرد: در دوران اصلاحات، با افزایش سهم استان‌ها از اعتبارات، رشد سالانه ۷ درصدی محقق شد، اما متأسفانه در سال‌های بعد این روند معکوس شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تشکر از معاون وزیر، گفت: دیدارهای شما همواره برای ما سودمند و امیدبخش بوده است. امیدواریم با همکاری وزارتخانه، شاهد تحولات بزرگ در استان باشیم.

معاون وزیر نیز قول داد گزارش جامعی از مصوبات این جلسه را به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارائه کند تا پیگیری‌های لازم در سطح ملی انجام شود.

 

انتهای پیام _/

  • نویسنده : مالک آهنگ