گزارش عملکرد یک ساله نماینده مردم کهگیلویه،بهمئی، چرام و لنده/بخش سوم:حوزه آب+تصاویر
گزارش عملکرد یک ساله نماینده مردم کهگیلویه،بهمئی، چرام و لنده/بخش سوم:حوزه آب+تصاویر
نماینده کهگیلویه در گزارش عملکرد خود در حوزه آب با پذیرفتن اینکه تا نقطه مطلوب هنوز راه های بسیاری داریم افزود: با توجه به سرمایه های خدادادی این شهرستان ،کهگیلویه بزرگ هنوز درگیر کمبود ها و توجهات بسیاری است. چشمه ها و رودخانه هایی که سرمیایه مادی و معنوی این شهرستان اند هنوز در حدی که عمده مشکلات مردم را حل کند در اختیار شهروندان کهگیلویه ای قرار نگرفته است. ما مصرانه و مستمر از تمام طرق ممکن در تلاشیم فاصله تا نقطه ی مطلوب کم و کمتر شود.

به گزارش مالک آهنگ خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک؛ به نقل از دفترارتباطات مردمی نماینده کهگیلویه بزرگ ، سید محمد موحد همواره بر پروژه های آبی در سطح شهرستان تاکید و تکیه داشتند. موحد معتقد است آب، نه یک پروژه عمرانی بلکه مسأله‌ای حیاتی برای حفظ کرامت مردم و توسعه پایدار منطقه است؛ کوتاهی در این حوزه، ظلم به آینده کهگیلویه بزرگ است.

نماینده کهگیلویه در گزارش عملکرد خود در حوزه آب با پذیرفتن اینکه تا نقطه مطلوب هنوز راه های بسیاری داریم افزود: با توجه به سرمایه های خدادادی این شهرستان ،کهگیلویه بزرگ هنوز درگیر کمبود ها و توجهات بسیاری است. چشمه ها و رودخانه هایی که سرمیایه مادی و معنوی این شهرستان اند هنوز در حدی که عمده مشکلات مردم را حل کند در اختیار شهروندان کهگیلویه ای قرار نگرفته است. ما مصرانه و مستمر از تمام طرق ممکن در تلاشیم فاصله تا نقطه ی مطلوب کم و کمتر شود . با این حال اقدامات بسیاری نیز در سطح شهرستان در حوزه آب و ابرسانی صورت گرفت که کلیدی ترین این پروژه ها به شرح زیر است:

 

آبرسانی به چهار شهر دهدشت، سوق، لنده و چرام:

 

پروژه تأمین آب شرب چهار شهر اصلی حوزه انتخابیه، از سال ۱۳۹۶ آغاز شده و با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی، مراحل نهایی اجرای فاز اول خود را طی می‌کند. این طرح با جذب ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار طی سال‌های اخیر، از جمله ۴۰۰ میلیارد تومان در سال جاری، بدون هیچ‌گونه مشکل اعتباری در حال اجراست. در راستای اجرای این پروژه، مبلغ ۸۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات توازن منطقه‌ای اختصاص یافته است.

موحد در این‌باره گفت:آب شرب سالم، ابتدایی‌ترین حق مردم شریف کهگیلویه بزرگ است. این پروژه با اعتباراتی که گرفتیم از بن‌بست خارج شد. به زودی فاز اول آن را تحویل مردم خواهیم داد.

 

آبرسانی از سد کوثر به شهرستان بهمئی:

 

این پروژه که از سال ۱۳۸۹ آغاز شد، اکنون با پیشرفت فیزیکی ۹۱ درصد، در آستانه بهره‌برداری قرار دارد. موحد با پیگیری‌های میدانی موفق به رفع معارضات قدیمی پروژه در محدوده ارجان قدیم (بهبهان) شد و شخص وزیر میراث فرهنگی را برای بازدید و تصمیم‌گیری به منطقه کشاند. در سال ۱۴۰۴، مبلغ ۳۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات توازن منطقه‌ای به این پروژه تخصیص داده شد.

نماینده مردم بهمئی در مجلس شورای اسلامی در اینباره تصریح کرد: «سال‌هاست مردم بهمئی منتظر آب از سد کوثر هستند. با اراده و پیگیری جدی، پروژه را به مرز بهره‌برداری رساندیم. این اتفاق، نتیجه همدلی و کار جهادی است.»

 

پروژه آبرسانی به اراضی دهدشت غربی (سوق و چنگلوا):

 

دشت های تشنه و مستعد چنگلوا و سوق سالهاست منتظرند چشمشان به آب روشن شود. این پروژه که در سال ۱۳۹۰ کلنگ‌زنی شد با کندی و رکود شدیدی روبرو بود. بنابر دلایلی از جمله عدم تامین اعتبار پیشرفت محسوسی نداشت تا جایی که از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۴۰۰ زیر ۲۰ درصد پیشرفت داشت؛ اما با پیگیری‌های صورت‌گرفته و انتخاب قرارگاه خاتم‌الانبیاء به‌عنوان پیمانکار، پیشرفت فیزیکی این طرح هم‌اکنون به ۳۷ درصد رسیده است. جهت تسریع در تکمیل این پروژه مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان در اعتبارات جدید برای آن لحاظ شده و ۸۰ میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات توازن در اختیار نمایندگان قرار گرفته است.

 

پروژه سد سرپری:

 

این پروژه نیز در سال ۱۳۹۰ کلنگ‌زنی شد که تا سال ۱۴۰۰ تنها ۲۳ درصد پیشرفت داشت. اما اکنون به پیشرفت فیزیکی ۶۶ درصدی رسیده و در قالب مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت قرار گرفته است. پیگیری برای اخذ مجوز ماده ۲۳ نیز در حال انجام است و تاکنون ۶۰ میلیارد تومان از محل مسئولیت‌های اجتماعی نفت جذب شده است.

موحد در این باره گفت:سد سرپری را می توان از ضروریاتی دانست که حوزه غربی دهدشت را میتواند متحول کند. اگرچه پیشرفت فیزیکی این طرح به ۶۶ درصد رسیده است لکن به هیچ عنوان قابل قبول نخواهد بود و باید سرعت تکمیل این پروژه از نرم استناندارد نیز فرا تر برود تا در کمترین زمین ممکن آب به زمین های زیر دست برسد. همچنان که پیگیر تسریع در تکمیل این پروژه ایم، پیگیر مجوز ماده ۲۳ نیز هستم تا پروژه بدون توقف ادامه یابد.

 

بخش سوق و چنگلوا با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی

_افتتاح پروژه تأمین آب اضطراری دهدشت با اجرای خط انتقال اضطراری از مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی به ایستگاه پمپاژ شهر دهدشت

_تکمیل و بهره‌برداری از پروژه آبرسانی به منطقه پاتاوه با پیشرفت ۹۰ درصدی و اعتبار ۴۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴

_آغاز عملیات اجرایی فاز دوم پروژه آبرسانی به دهدشت غربی با اختصاص ۱۱۰ میلیارد تومان از محل سفر ریاست‌جمهوری

در سال گذشته ، سید محمد موحد ضمن برگزاری جلسات متعدد با وزرای نیرو (دکتر محرابیان و دکتر علی‌آبادی)، رئیس شرکت آب و فاضلاب کشور و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس، توانست موضوعات اولویت‌دار حوزه آب منطقه را در سطح ملی مطرح کند. یکی از نتایج این پیگیری‌ها، افزایش قابل توجه سهم طرح‌های آبرسانی حوزه کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در اعتبارات توازن منطقه‌ای بود که در بالا میزان تخصیصی به برخی پروژه ها را مشاهده کردید.

 

  • نویسنده : مالک آهنگ