· توصیه میشود هنگام افطار از آغاز کردن غذا با آب سرد و نوشابه خودداری شود. مصرف مایعات زیاد به ویژه مایعات خنک با رقیق کردن اسید و آنزیمهای دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی شده و درد شکم و نفخ را به همراه دارد.
· بهتر است روزه را با آب گرم، شیر گرم یا چای کمرنگ به همراه خرما یا کشمش باز کرده و به تدریج از مواد غذایی سبک استفاده کرد.
· وعده افطاری باید دارای ویژگیهای یک صبحانه باشد. به طور مثال نان سبوسدار و پنیر با گردو یا سبزی ها، تخم مرغ آب پز، فرنی و شیر برنج انتخابهای مناسبی برای وعده افطار است.
· توصیه میشود از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله بین افطار تا سحر استفاده شودو. چرا که منبع خوبی از آب و فیبر بوده و مانع بروز یبوست میشود.
· توصیه میشود مصـرف بامیـه و زولبیـا کــه دارای مقـادیر زیـادی قند و چربی، اسـید های چرب اشباع و ترانس است، بسیار محدود شود.
بـه طور کلی زیاده روی در مصرف مـواد قندی و شیرین از جمله حلـوا، در وعـده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافـت انـرژی و چاقی مـی شـود، تضـعیف سیستم ایمنی بدن را در پی دارد.
وعده غذایی شام در روزه داری
- نویسنده : مالک آهنگ