پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک؛ به گزارش رسیده از کهگیلویهوبویراحمد، در واپسین روزهای تابستان در حالی که بوی پاییز در مناطق کوهستانی و دورافتاده کهگیلویه پیچیده و سرشاخه دختران بلوط و سپیدار را نوازش میکند حجتالاسلام علی وحدانیفر، امام جمعه دهدشت به همراه سیدعادل رهبریان، رئیس جمعیت هلال احمر این شهر عزم سفری کاری کردند تا لمس کنند درد محرومیتها را و شاید مرهمی باشند بر زخمهای بی شمار برخی از مناطق محروم کهگیلویه؛ روستاهایی که گرد محرومیت برچهره شان نشسته و چنگ فقر گلوی مردمانش را فشار میدهد.
مقصد سفر، روستاهای دلی کما، موردراز و دلی مهتاب بود روستاهایی که نه از جاده ارتباطی مناسب بهره بردهاند و نه اهالی آن طعم آب سالم و بهداشتی را چشیدهاند؛ مردمانی که در میان حجم شعارهای بزرگ و عملی نشده مسئولان به نداری خود قانع شدهاند و درد محرومیت را به جان خریدهاند. مردمانی که به قول امام خمیمنی(ره) ذخیره انقلاب بودند و این روزها شاید افرادی برای پرکردن سبد رای موکلان مدیران خود بی آنکه به دردهای واقعی آن مرهمی اندیشیده شود. چه دردآور بود که مردمان این دیار آنچنان از سلامتی خود غافل و شاید از جان سخت خود سیر شدهاند که نبود دامپزشک را با صدای بلندتر فریاد میزدند تا نبود پزشک.
بدون شک فشارهای اقتصادی و نوسان ارز و دلار اگر این جا بی هیچ شاید به گوش نرسد و مردکان این دیار از آن بی خبر اما بیشترین فشار را بر گرده مردمان محروم همین مناطق وارد میکند.
این بار حجتالاسلام وحدانی به همراه مدیر جوان و پای کار هلال احمر کهگیلویه در اقدامی جهادی و انسان دوستانه کمر همت بستند و پای در سفری گذاشتند تا از نزدیک با درد مردم محروم و مستضعف این دیار آشنا باشند و شاید سفری باشند برای انتقال این درد و چه بسا مرهمی برای مداوای زخم خواستههای بی سرانجام و کهنه آنها.
حجتالاسلام وحدانیفر در این سفر علاوه بر دیدارهای رودر رو و مردمی در حرکتی فرهنگی که برخواسته از روحیه جوانی و فرهنگی وی بود اقدام به برگزاری روضه و مداحی در دلی کما و موردراز کرد موضوعی که با استقبال پرشور مردم همراه بود.
استقبال و میهمان نوازی در این مناطق به رغم محرومیتها و کمبودها اما تمام و کمال بوده و هست و برای مردمان این دیار مانند سایر مناطق عشایری و روستایی میهمان، میهمان است چه مسئول و موکلشان باشد و چه رهگذری نا آشنا، آنها سفره اطعام خود را مانند سفره دلشان پهن میکنند تا به اشتراک بگذارند هرآنچه را دارند و هرآنچه را که توقع دارند و گویا از تکرار خواستههایی مانند جاده و آب و طبیب خسته نمیشوند چون دلشان پاک است و همواره دل خوش بوده اند به وعدههای پی در پی و بی سرانجام.
آری اینجا در دوردستترین مناطق روستایی و کهگیلویه بزرگ، فقر و نداری و نبود زیرساختها اگر چه یاور همیشگی مردمان این سامان است اما دلدادگی به اهل بیت و برپایی مراسم مذهبی رنگ نباخته و حضور در مراسم سینه زنی و روضه خوانی پررنگ و با شور و حرارت برگزار میشود.
اینجاست که باید کمی مسئولان ما به خود بیایند و برای رفع دغدغههای مناطق محروم کهگیلویه آستین همت بالا بزنند و سرکشی به این مردم پاک دل را در برنامه خود قرار دهند.
توزیع ۱۰۰ بسته خوراکی و بهداشتی هرکدام به ارزش ۲۵۰ هزار تومان در قالب طرح کاروان سلامت از دیگر برنامههای این سفر بود بسته هایی که تلاش شد بین نیازمندان و افراد بی بضاعت تقسیم شود.
خدمات پزشکی و دندانپزشکی نیز در این سفر به محرومان ارائه شد اقدامی که میتواند تسکین آلام و دردهای افرادی باشد که شاید در طول سال فرصتی برای مراجعه به پزشک و دندانپزشک ندارند.
البته در این بین باید به وجه دیگر این سفر یعنی خطر کرونا هم اشاره کرد گرچه هنوز ردپای این میهمان شوم در این روستاها پیدا نشده است، امام جمعه و رئیس هلال احمر دهدشت این خطر را به جان خریدند و حتی کرونا هم آنها را از مسئولیت اجتماعیشان دور نکرد و جا دارد که مسئولان علوم پزشکی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در این مناطق تدابیر لازم را بیندیشند.
امام جمعه دهدشت نبود راه مناسب، ضعف زیرساختهای آموزشی و ساختمانهای نامناسب مدارس و نبود خانه بهداشت را از مهمترین مشکلات روستاهای دلی کما، دلی مهتاب و موردراز عنوان کرد و گفت: برای رفع این مشکلات باید عزم جدی داشت.
کودکان و زنان این منطقه با چشمان رنگی و لطافتی که زیر آفتاب محرومیت گم شده پذیرای نگاههای مسافرانی از جنس مهربانی هستند؛ مسافرانی که گاه در لباس مسئول و با خودروی خود در سرای محرومان قدم میگذراند و به عکسی سلفی بسنده میکنند و گاهی نیز با صمیم قلب مانند امام جمعه دهدشت با سادگی قدم برای رفع محرومیت میگذارند.
مسئولان نسبت به اولویت بندی رفع محرومیتها اقدام کنند
جا دارد که برای رفع محرومیتها، تسلا دادن به درد محرومیت و کاهش عمق محرومیت و نیز خدمات رسانی به قشر مستضعف مسئولان با برنامه ریزی مدون نسبت به اولویت بندی رفع محرومیتها اقدام نمایند تا شاهد توسعه و رونق مناطق روستایی و زدودن غبار محرومیت از چهره پاکترین افراد جامعه یعنی جامعه عشایری و روستایی باشیم.
یادآور میشود، این کاروان اعزامی به روستاهای دلی مهتاب، دلی کما و موردراز از توابع دیشموک، شصت و ششمین کاروان سلامت ازسوی هلال احمر کهگیلویه بوده است.
گزارش از سیده مهناز خزیر؛ خبرنگار ایکنای کهگیلویهوبویراحمد.
انتهای پیام/ م:آ