اگر به عراق یک فشنگ هم دادیم پول آن را گرفتیم
اگر به عراق یک فشنگ هم دادیم پول آن را گرفتیم
معاون اقتصادی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در عراق هیچ هزینه اقتصادی نکردیم و اگر یک فشنگ هم دادیم پول آن را گرفتیم، در سوریه هم کمتر از آنچه آمریکا اعلام کرده هزینه کردیم، ولی اگر این کار انجام نمی شد و داعش هنوز وجود داشت باید میلیاردها دلار هزینه می کردیم.

رستم قاسمی، معاون اقتصادی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در نشست خبری که امروز (پنجشنبه_۳۰ بهمن ماه) برگزار شد، با تاکید براینکه در نیروی قدس مسئول اقتصاد کشور نیستیم، اظهار کرد: جبهه مقاومت مسئول نابودی داعش بود که الحمدالله با تلاش های شهید سردار سلیمانی و خون شهدا محقق شد. نیروی قدس سپاه مسئولیت خود را انجام داد، در عین حال زمینه هایی فراهم کرد که به اقتصاد کشور نیز می تواند کمک کند.‌

 

معاون اقتصادی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل امروز اقتصاد کشور، سیاسی کردن اقتصاد کشور است و آمایش، انتصابات و تصمیمات اقتصادی سیاسی شده است.

 

وی با بیان اینکه دشمنان انتظار داشتند با تحریم ها، اقتصاد کشور را فلج کنند، گفت: در شروع تحریم ها واردات بنزین داشتیم و بسیاری از تجهیزاتی که برای گازرسانی به شهرها نیاز داشتیم از خارج از کشور وارد می شد، در عین حال که تجربه ای از تحریم ها نداشتیم و به یک باره شروع شد.

 

اهم اظهارات وی را در ادامه بخوانید؛

 

در آن زمان شرکت های خارجی به یک باره کشور را ترک کردند، صنعتگران حوزه نفت کشور اتفاقات بزرگی رقم زدند به طوری که امروز هیچ فرد خارجی در صنعت نفت ایران حضور ندارد و در حوزه صنعت نفت که از اهداف تحریم ها بود شکوفایی و خودکفایی رقم خورد.

 

{ با اشاره به اینکه در آن زمان در زمینه تامین بنزین چالش اساسی در کشور وجود داشت}: دو اتفاق مهم افتاد که یکی ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ جایگاه “سی ان جی” و جایگزینی گاز با بنزین بود و دیگری طرح توسعه کمی و کیفی همه پالایشگاه ها که سرعت پیدا کرد و در دولت دهم به اتمام رسید.

 

اگر ستاره خلیج فارس را نداشتیم در کشور با مشکل تولید گاز مواجه می شدیم، اما این پروژه ما را به صادرکننده بنزین تبدیل کرد و امکان مصرف میعانات گازی را نیز فراهم کرد.

 

{ با اشاره به اینکه در دولت دهم ۱۷ فاز پارس جنوبی به عنوان یک ابر طرح جهانی در شرایط سخت جهانی شروع شد که خوشبختانه بخش عمده ای به نتیجه رسید}: به جرأت می توان گفت بالاترین سطح توسعه در صنعت نفت کشور در صد سال گذشته طی تنها ۲ سال رقم خورد که تحریم ها را در صنعت نفت بی اثر یا کم اثر کرد.

 

کسی از تحریم ها استقبال نمی کند، تحریم ها ظلم به مردم است و هزینه برای کشور دارد، ولی به هرحال وجود دارد. ‌در این شرایط ۳ مولفه وجود دارد؛ یکی رفع تحریم ها که کشور تصمیم گرفت برجام را امضا کند، دوم مقابله با تحریم ها و سوم بی اثر کردن تحریم ها که بخشی از آن اتفاق افتاده است.

 

 

اگر تحریم ها را بی اثر کنیم می توانیم به گونه دیگری در دیپلماسی جهانی حضور داشته باشیم.

 

{ با اشاره به اینکه اوپک برای مردم ایران خیلی شناخته شده نیست}: اوپک تصمیماتی برای افزایش قیمت سوخت و عرضه و تقاضا دارد و در نتیجه آن با تغییر قیمت انرژی، بر زندگی مردم دنیا تاثیر دارد ولی در ایران قیمت انرژی ثابت است و ربطی به تصمیمات اوپک و قیمت جهانی نفت ندارد.

 

{با اشاره به محور مقاومت}: اساس محور مقاومت شهید سردار سلیمانی بود که برای یک کار بنیادی و خدمت به جامعه بشریت شکل گرفت. هدف داعش رسیدن به مرزهای ایران بود اما اتفاق بزرگی که برای مقابله با شجره خبیثه حکومت داعش انجام شد، نه تنها برای ایران و مردم مظلوم منطقه، بلکه برای دنیا نیز کارساز بود.

 

اقتصاد کشور باید از شرایط فعلی خارج شود، متاسفانه اقتصاد کشور، اقتصاد مریضی است و زمینه های لازم هم باید فراهم شود تا با اتفاقاتی که بعد از نابودی داعش افتاد بتوانیم از بستر ایجاد شده استفاده کنیم و در بازسازی کشور سوریه و عراق بتوانیم سهم داشته باشیم.

 

حضور نیروی قدس سپاه در سوریه و عراق حضور مستشاری دفاعی و نظامی بود و در یمن اصلا حضور نداریم، نیروی قدس مسئول دور زدن تحریم ها نیست.

 

{ در مورد سهم ایران از میدان پارس جنوبی}: دوسوم پارس جنوبی در محدوده قطر و یک سوم در ایران است، اما چون قوانین خاصی حاکم نیست هر کسی به اندازه توان خود برداشت می کند. در پارس جنوبی به اندازه قطر برداشت می کنیم، اما متاسفانه در میادین دیگر از کشورها عقب هستیم.

 

{ با اشاره به اینکه در سال های متمادی بخش خصوصی در فروش نفت فعال نبود، درحالی که این اتفاق باید قبل از تحریم ها می افتاد}: امروز هم نفت از شرکت های ایرانی خریداری نمی شود و مجبوریم با مجوز شورای امنیت ملی شرکت هایی ثبت کنیم که حتی یک ایرانی عضو نباشد، به هرحال جنگ اقتصادی است و آمریکایی ها همه تلاش خود را کردند تا تحریم ها را دورن خانه های همه ایرانی ها بیاورند.

 

{ در مورد تولد افرادی همچون بابک زنجانی در صنعت نفت کشور}: بارها توضیح داده ام اما باز هم می گوییم، مهمترین اتفاقی که در پرونده بابک زنجانی افتاد به دلیل مشکلاتی بود که در حوزه نفت با تحریم ها مواجه شدیم.

 

پرونده بابک زنجانی بیش از یک متر ارتفاع دارد. ۸ سال در اختیار اطلاعات دولت یازدهم و دوازدهم بوده، اما اگر یک نفر از کارکنان شرکت نفت در این پرونده متهم باشند من مسئولیت آن را به عهده می گیرم. به جای سیاسی کردن پرونده، ضمن اقدام قضایی باید پول ها برگردانده می شد.

 

هنوز به طور رسمی اعلام کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری نکرده ام و درحال بررسی هستم، اگر اعلام کاندیداتوری کنم به دنبال کنار رفتن به نفع دیگری و وزارت نیستم. کشور را می شناسم و ظرفیت های آن را می دانم، امروز کشور به جای حرف نیازمند عمل گرایی است.

 

برنامه و سیاست کلی و سند چشم انداز در کشور داریم، اما باید عمل کنیم، اگر افراد عملگرا مسئولیت کشور را به عهده‌ بگیرند قطعا وضعیت بهتری خواهیم داشت.

 

برای نجات کشور دو مولفه اقتدار و تغییر ساز و کار لازم است، باید به فکر تغییر ریل گذاری در کشور باشیم، مسیر فعلی سال ها وجود داشته و هرکسی اقداماتی انجام داده است، در حالی که مهمترین مشکل اقتصاد کشور سیاسی کردن اقتصاد کشور است و آمایش، انتصابات و تصمیمات اقتصادی سیاسی شده که برای تغییر آن اقتدار و تغییر می تواند موثر باشد.

 

منبع: ایسنا