نامه نیوز، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه در سخنانی در پنتاگون اعلام کرد که واشنگتن در استفاده از قدرت نظامی خود به هنگام ضرورت پاسخگویی به هرگونه تعرض علیه آمریکا درنگ نخواهد کرد.
رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در ادامه افزود: ما سیاستهایی را اجرا خواهیم کرد که منافع و اهداف ایالات متحده را تامین کند.
فرصت ویژه برای اخذ اقامت آمریکا رایگان مشاوره شو
- ریالی بیت کوین بخر، دلاری سود کن
- به خرس گریزلی دوستت رو کادو بده 🙂
- جشنواره کارشناسی خودرو اتوشناس به مدت محدود | ضمانت ۱۰۰% جبران خسارت
- فرصت ویژه برای اخذ اقامت آمریکا رایگان مشاوره شو
- ریالی بیت کوین بخر، دلاری سود کن
- به خرس گریزلی دوستت رو کادو بده 🙂
- جشنواره کارشناسی خودرو اتوشناس به مدت محدود | ضمانت ۱۰۰% جبران خسارت
- فرصت ویژه برای اخذ اقامت آمریکا رایگان مشاوره شو
- ریالی بیت کوین بخر، دلاری سود کن
- به خرس گریزلی دوستت رو کادو بده 🙂
- جشنواره کارشناسی خودرو اتوشناس به مدت محدود | ضمانت ۱۰۰% جبران خسارت
وی با تأکید بر لزوم «ایستادگی در برابر چالشهای ایجاد شده از سوی چین» گفت که وزارت دفاع این کشور کارگروهی برای ارزیابی سیاستهای چین تشکیل داده است.
بایدن خواستار تقویت تواناییهای آمریکا در عرصه سایبری شد و گفت: آمریکا باید در عصر رقابتی جدید، از نظر فناوری در عمق دریا تا فضا بالاترین جایگاه را داشته باشد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین از آزاد شدن «لجین الهذلول» فعال حقوق بشر عربستان از زندانهای رژیم سعودی استقبال کرد و آن را «خبر خوبی» دانست.
هشدار به آمریکا : ایران با شروط شما موافقت نمی کند
دیپلماسی ایرانی: امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، جمعه گذشته در مصاحبه با العربیه گفت که عربستان سعودی باید در هر مذاکره آتی با ایران حضور داشته باشد و تاکید کرد حذف کشورهای منطقه از مذاکرات هسته ای با ایران در سال ۲۰۱۵ اشتباه بزرگی بود. رئیس جمهور فرانسه همچنین خواسته های دیرینه عربستان، امارات متحده عربی و اسرائیل مبنی بر لزوم رسیدگی به فعالیت های منطقه ای و برنامه موشکی ایران به علاوه مساله هسته ای در هر توافق آتی را نیز تکرار کرد. اما اگر ایالات متحده و طرف های اروپایی (بریتانیا، فرانسه و آلمان) وارد این مسیر شوند، به اطمینان می توان گفت که ایران با هیچ کدام از موارد موافقت نخواهد کرد. چنین مسیری بی شک مانع احیای برجام و بازگشت کامل ایران به تعهدات هسته ای می شود. در حقیقت، محتمل ترین نتیجه چنین رویکردی توقف همکاری کامل ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد بود.
دولت رئیس جمهوری حسن روحانی تحت فشار مجلس محافظه کار و تندروی ایران است؛ نمایندگان مجلس اواخر سال گذشته میلادی قانونی را تصویب کرده اند مبنی بر اینکه اگر آمریکا تا ۲۱ فوریه به برجام بازنگردد، دولت روحانی باید روند پیشبرد برنامه هسته ای را تسریع و اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند. فرمانده سپاه پاسداران ایران هم گفته که این کشور به برجام یا لغو تحریم های ایالات متحده نیازی ندارد و باید به افزایش تولید داخلی در «اقتصاد مقاومتی» تکیه کند.
انتظار اینکه ایران مشارکت کشورهای منطقه را در هر مذاکره ای بر سر برجام بپذیرد، غیرواقعی است. ایران برجام را یک کار تمام شده می داند که لزومی به بازگشایی یا مذاکره جدید بر سر آن نیست. حتی اگر ایران مذاکره درباره برخی جنبه های برجام را بپذیرد، با حضور رقبای منطقه ای خود در گفت و گوها موافقت نخواهد کرد. سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، از ماکرون در پی اظهارات او انتقاد و توصیه کرد خویشتن داری کند. اما حتی پیش از اظهارات ماکرون هم مقامات ایران به وضوح گفته بودند رسیدگی همزمان به مساله هسته ای و سایر موضوعات مانند موشک های ایران و فعالیت های منطقه ای را نمی پذیرند.
یک دلیل اصلی عدم تمایل ایران به پذیرش حضور کشورهای منطقه در هرگونه مذاکره احتمالی مجدد درباره برجام، غرور ملی است. برای ایران بسیار دشوار است که بپذیرد عربستان یا امارات در روابط دو جانبه ایران با سایر کشورها حق وتو داشته باشند. ایران همچنین نگران است که رقبای منطقه ای بخواهند از ایالات متحده و قدرت های اروپایی برای گرفتن امتیازات بیش از حد از ایران تلاش کنند. برای نمونه، امارات ممکن است موافقت با مساله هسته ای را با درگیری ها بر سر سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک ارتباط دهد یا عربستان قطع ارتباط ایران با حوثی ها در یمن را خواستار شود. نگرانی دیگر ایران درباره مطالبات غیرقابل قبول احتمالی کشورهای منطقه درباره مساله هسته ایست. برای نمونه، ممکن است آنها بخواهند که ایران از حق غنی سازی اورانیوم صرف نظر کند؛ حقی که به رسمیت شناختن آن از سوی ایالات متحده در حصول برجام حیاتی بود و ایران هرگز از آن نخواهد گذشت. به علاوه، این احتمال وجود دارد که بازیگران منطقه با خواسته های حداکثری موقعیتی ایجاد کنند که هر توافق نهایی احتمالی بین ایران و سایر طرف های برجام را که به تسهیل و لغو تحریم ها منجر شود، غیرممکن سازند. رقبای منطقه ای ایران مدت هاست که به دنبال انزوای این کشور هستند و تحریم ها را راهی موثر برای دستیابی به این هدف می دانند.
بازسازی تدریجی روابط بین الملل ایران نیز ممکن است تحت تاثیر رقبای منطقه ای و نفوذ آنها بر بازیگران مطرح جهانی قرار بگیرد. ادغام مجدد ایران در اقتصاد جهانی با توجه به منابع انرژی فراوان و نیروی انسانی تحصیل کرده، احتمالا اهرم فشار آمریکا و اروپا را در قبال عربستان سعودی و امارات متحده عربی تقویت می کند و سبب خواهد شد غرب کمتر به خواسته های آنها پاسخ دهد و تمایلی به چشم پوشی از خطاهای آنها از جمله نقض حقوق بشر در داخل و مداخلات در خارج نداشته باشد. در هر صورت، رقبای منطقه ای ایران احتمالا منافع خود را در جلوگیری از هر توافقی که منجر به توانبخشی بین المللی ایران شود، می بینند.