هشدار به دهیاران/پسماندهایی سلامت روستائیان را تهدید می‌کند
هشدار به دهیاران/پسماندهایی سلامت روستائیان را تهدید می‌کند
جلسه کارگروه مدیریت پسماند بخش مرکزی شهرستان دنا با حضور میدانی مدیران ادارات برگزار و هشدارهای لازم داده شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبردیشموک، جلسه کارگروه مدیریت پسماند بخش مرکزی شهرستان دنا با حضور میدانی مدیران ادارات محیط زیست ،منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی، آب منطقه ای، آب و فاضلاب، مرکز بهداشت ،کلیه دهیاران و اعضای شورای اسلامی بخش مرکزی به ریاست شعبانی بخشدار مرکزی شهرستان دنا به مرکزیت دو دهستان توت نده و دهستان دنا برگزار شد.

در این جلسه ابتدا نکات مهم و اساسی در خصوص شرح وظایف هر کدام از اعضای عضو کارگروه مدیریت پسماند توسط بخشدار مرکزی مطرح شد.

شعبانی بخشدار مرکزی شهرستان گفت: با توجه به اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسل های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند وظیفه عمومی تلقی می گردد بر همین اساس به منظور حفظ سلامت مردم و نگهداری از محیط زیست و منابع طبیعی نکات مهمی در خصوص قوانین و مقررات مربوطه ،جهت تبیین و آگاهی عمومی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

حفظ سلامت انسان ها و محیط زیست در برابر خطرات ناشی از شیوه های نادرست مدیریت پسماند در مراحل جداسازی ،پردازش ،بازیافت و مرحله دفن پسماند

اجرای روشهای صحیح تفکیک زباله و پسماند از مبدا برای جداسازی پسماند های باارزش و قابل بازیافت از جریان اصلی پسماندها

حفظ منابع طبیعی و وضعیت زیباشناختی و بکر روستایی

جلوگیری از انتشار آلودگی های ناشی از پسماند ها و انتشار بیماری ها در روستاها۵-مشخص کردن جایگاه دفن زباله و تعیین چگونگی و روش دفن زباله ها و پسماند

دهیاران طبق قانون و مقررات با توجه به اهمیت بهداشت و سلامت مردم در خصوص انتقال پسماند و زباله های روستای خود به مکانی که توسط کارگروه مدیریت پسماند مشخص شده است می بایست اقدام نمایند و گزارش هفتگی خود را مرتب و منظم به شورای اسلامی روستا و بخشداری اعلام و ارسال نمایند.

حصار کشی و ایجاد محدودیت در دسترسی به محل دفن و محوطه عملیات جهت کنترل دسترسی ها و جلوگیری از ورود حیوانات اهلی و غیر اهلی در دستور کار قرار گیرد.

شوراهای اسلامی روستاها و شورای اسلامی بخش مرکزی نهایت همکاری را در خصوص مصوبات لازم برای حصارکشی و محصور کردن جایگاه های دفن با دهیاران داشته باشند که با یک کار گروه و تیمی در آینده نزدیک شاهد محصور کردن دو جایگاه دفن زباله یکی در دهستان توت نده دیگری در دهستان دنا باشیم.

به جز مکان های مشخص شده نباید زباله و پسماند روستاها در مکان دیگری تخلیه گردد در صورت مشاهده طبق قانون و مقررات برخورد خواهد شد.

بخشدار مرکزی با توجه به قوانین و مقررات حاکم بر مدیریت پسماند روستایی گفت: حفاظت، بهبود و بهسازی محیط زیست و پیشگیری و ممانعت از هر نوع آلودگی و هر اقدام مخربی که موجب برهم خوردن تعادل و تناسب محیط زیست می شود از وظیفه سازمان های مربوطه خصوصاً محیط زیست می باشد با توجه به انواع پسماند هایی که در قانون مدیریت پسماند به آنها اشاره شده است از جمله پسماندهای عادی، پسماندهای پزشکی، پسماندهای ویژه ،پسماندهای کشاورزی و پسماندهای صنعتی می بایست در دستور کار متولیان این امر قرار گیرد چرا که سلامت عموم مردم و توجه ویژه به بهداشت و حفظ محیط زیست در اولویت امور قرار دارد.

بخشدار مرکزی دنا عنوان کرد: همه مدیران ادارات عضو کارگروه مدیریت پسماند و دهیاران روستاها می بایست تمام قوانین مربوط به قانون مدیریت پسماند را مورد توجه ویژه خود قرار داده و هر کدام از اعضا به وظایف خود به نحو مطلوب انجام وظیفه نمایند و
با توجه به ماده ۷ قانون مدیریت پسماند، مدیریت اجرایی کلیه پسماند ها در روستا و شهر به ترتیب برعهده دهیاری ها و شهرداری ها قرار دارد.

شعبانی گفت: مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها و تخلیه و پخش آنها در محیط زیست با توجه به ماده ۱۳ قانون مدیریت پسماند ممنوع می باشد، با توجه به اهمیت موضوع و توجه ویژه به سلامت و محیط زیست آیین نامه هایی در خصوص رعایت مسائل مربوط به محیط زیست بیان شده است، ماده ۹ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که مبادرت به عملیات ساختمانی و عمرانی از هر قبیل در سطح شهر و روستا و بخش می نمایند باید مقررات و شیوه های مربوط در خصوص جداسازی ذخیره و انتقال نخاله های ساختمانی را رعایت نمایند.

وی گفت: بر اساس ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند راهداری و حمل و نقل جاده ای می بایست در مدیریت پسماندهای حریم جاده و اماکن بین راهی همکاری لازم را داشته باشند، دستورالعمل شیوه نامه پردازش جداسازی و بازیافت پسماندهای عادی در سطح روستا می بایست مورد توجه ویژه کارگروه مدیریت پسماند بخش مرکزی خصوصاً دهیاران قرار گیرد.

 

 

انتهای پیام/

  • نویسنده : مالک آهنگ