ضرورت ارتقاء سرانه فضای کتابخانه‌های کهگیلویه 
ضرورت ارتقاء سرانه فضای کتابخانه‌های کهگیلویه 
فرماندار شهرستان کهگیلویه بر ارتقای شاخص فضای کتابخانه‌های این شهرستان تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک، سید حمزه محقق‌زاده در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی این شهرستان اظهار کرد: فرهنگ کتابخوانی امری اکتسابی است و این امر باید در خانواده‌ها نهادینه شود.

محقق‌زاده به اهمیت کتاب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: آگاهی ایشان از تمام جوانب امور به واسطه همین انس با کتاب است.

 

وی با بیان اینکه نحوه صحیح استفاده از فضای مجازی باید آموزش داده شود، گفت: خیلی از آسیب‌هایی که در جامعه مشاهده می شود ناشی از همین فضای مجازی و کمبود سطح مطالعه است، این فضا باید در خدمت کتاب باشد.

فرماندار کهگیلویه زیر ساخت فرهنگ هر کشوری را آموزش وپرورش دانست و افزود: خصوصاً در سنین پایه کتابخوانی باید نهادینه شود.  محقق‌زاده خواستار همکاری همه جانبه اعضای انجمن، شهرداری و دیگر دستگاه‌ها جهت برگزاری بهتر برنامه‌های هفته کتاب شد.

فرماندار کهگیلویه با اشاره به این‌که ارتقای شاخص سرانه فضای کتابخانه‌ای از نیازهای فرهنگی این شهرستان به ویژه شهر دهدشت است گفت: ایجاد کتابخانه در مناطقی از  شهر با توجه به نیازها راهکاری موثر برای ترویج فرهنگ کتابخوانی است.

 

وی با توجه به به این‌که کتاب میراث ارزشمند بشر برای افزایش معرفت و شکوفایی نظام خانواده و جامعه است اظهار کرد: امروزه با پدیدآمدن رسانه‌های نوظهور توجه به مطالعه در جامعه کمتر قابل درک است به گونه‌ای که از کتابخوانی به عنوان امر روزمره افراد  فاصله گرفته است.

 

محقق‌زاده با بیان این که راهبردها و برنامه‌ریزی‌ها در تداوم فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نیاز به عزم همگانی دارد تاکید کرد: شهرداری و شورای شهر در راستای خدمات اجتماعی و فرهنگی و توسعه متوازن شهری می‌توانند بهتر تصمیم‌سازی کنند و با استفاده از زیر ساخت‌های فرهنگی در مناطق مختلف در جهت رضایت‌مندی مردمی اقدام کنند.

 

فرماندار کهگیلویه تصریح کرد: در راستای افزایش سرانه محیط کتابخانه‌ای برنامه احداث یک باب کتابخانه عمومی در منطقه ۶۰ دستگاه شهر و گلزار دهدشت مورد  مطالعه و پیگیری قرار گیرد.

 

وی تبلیغات کتابخوانی برای عادی سازی این فرهنگ را مهم خواند و افزود: برای این‌که بتوانیم در حوزه مطالعه مفید و فرهنگ کتابخوانی کار اساسی و ماندگار انجام دهیم بهره گیری از توانمندی‌های اساتید و نخبگان فرهنگی و هنری شهرستان  در چگونگی استفاده از پتانسیل‌ها و نیازهای واقعی شهروندان  راهگشا خواهد بود.

 

رییس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان کهگیلویه خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت‌ها باید با مشارکت همفکری و تعامل در راستای رفع مسائل و مشکلات این حوزه  گام برداریم.

 

سید نبی‌الله تقوی‌پور رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کهگیلویه نیز در این نشست ضمن تبریک سی و‌یکمین دوره هفته کتاب و کتابخوانی به بررسی مصوبات جلسه قبل و رئوس برنامه‌های جلسه جاری پرداخت و با بیان این‌که شعار هفته کتاب «آینده خواندنی است» گفت: آینده متعلق به کسانی است که اهل مطالعه و کتابخوان باشند، و آینده هم خواندنی و هم ساختنی است.

وی با بیان اینکه خواندن زیر بنا و شالوده ساختن است، افزود: حالا این ساختن می تواند هم شامل انسان باشد و هم شامل جامعه و از طریق خواندن و مطالعه است که شخص و جامعه اصلاح خواهند شد.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی کهگیلویه با بیان اینکه مطالعه باید در جامعه نهادینه شود، گفت: بی‌شک گسترش فرهنگ کتابخوانی به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر، تنها زمانی نهادینه می‌شود که جامعه، احساس نیاز کند و برنامه‌ریزی‌های ما نیز باید به گونه‌ای باشد که احساس نیاز به کتاب، در جامعه زنده شود و دستگاه‌های فرهنگی مدارس و دانشگاه‌ها می توانند از طرق مختلف این احساس نیاز را در آنان به وجود آورند.

 

تقوی‌پور نقش «بازدید» مدارس از کتابخانه‌های عمومی را در آشنایی بهتر آنان با کتابخانه‌ها و کتابخوان کردن آنان واقعیتی انکار ناپذیر عنوان و افزود: مدیران آموزش و پرورش هم قطعا به این موضوع واقف هستند.

 

وی بیان کرد: ۱۱ کتابخانه عمومی در سطح شهرستان کهگیلویه وجود دارد که از این تعداد یک باب کتابخانه مشارکتی است.

 

وی افزود: کتاب‌های نگهداری شده در کتابخانه‌های عمومی شهرستان  ۱۱۵هزار و ششصد عنوان هستند و حدود  ۱۱هزارنفر عضو کتابخانه ها هستند.

 

انتهای پیام/

  • نویسنده : مالک آهنگ