به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک؛ خرما بهترین ماده غذایی برای تامین تدریجی قند خونبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، تـوصیه میشود که در ماه مبارک رمضان در وعده افطار در صورت امکان، دو سه عدد خرما مصرف شود.
مواد خیلی شیرین مانند زولبیا، بامیه و گوش فیل، حلوا و شله زرد در وعده سحری که سبب افت سریع قند خون در ساعات اولیه روز میشود، نباید مصرف شود. همچنین مصرف آب زیاد در وعده افطار و بین صرف غذا سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود.
روزه داری برای بیماران دیابتی نوع ۲ که دیابت آنان با رژیم غذایی کنترل شده، مفید است و نه تنها بیماری آنان را تشدید نمیکند بلکه کاهش وزن را نیز به همراه دارد که برای مبتلایان به دیابت دارای اضافه وزن یا چاقی موثر است.
افرادی که برای کنترل دیابت خود از قرص استفاده میکنند اگر علائم افت قند خون را در طول روز داشتند باید فورا روزه خود را باطل کنند.
براساس نظر اجماعی پزشکان متخصص و موسـسه موضوع شناسـی فقهی بیماران دیابتی که سن کمتر از ۶۵ سال داشته و تحت درمان و مراقبت پزشکی هستند و همراه با رعایت رژیم غذایی خود مجبور به استفاده از داروهای متفورمین، آکاربوز، گلوتازون و گروه گلیپتینها هستند، در صورتی که قند خون ناشتای آنان کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر و همچنین هموگلوبولین A ۱ c کمتر از ۷ دارند، در صورتی که آموزش پذیر و متعهد به پایش منظم قند خون بوده و اصول حفاظتی و پیشگیری را به دقت رعایت کنند، میتوانند روزه بگیرند.
بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ با نظر پزشک معالج و کارشناس تغذیه به شرط اینکه به سایر بیماریها مبتلا نباشند، به راحتی میتوانند در ماه مبارک رمضان روزه بگیرند و از اثرات مفید آن بهره کافی ببرند.
بیماران دیابتی که روزه میگیرند باید با تنظیم داروهای مصرفی خود زیر نظر پزشک در وعدههای سحر و افطار، رژیم غذایی مخصوص خود را در افطار و سحر رعایت کرده و در مصرف غذاهای شیرین که در ماه مبارک رمضان در وعده افطار استفاده میشود، دقت و میزان توصیه شده توسط مشاورین تغذیه را رعایت کنند.
افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در صورت امکان قند خون خود را قبل از سحر و بعد از افطار کنترل کنند، زیرا بیماران دیابتی در صورتی که قند خون قبل از سحری بالاتر از ۳۵۰ میلی گرم بر دسی لیتر داشته، وعده غذایی سحری نخورده باشند، روزانه برای کنترل قند خون دارو مصرف میکنند، انسولین در طول روز باید تزریق کنند و یا عوارض بیماری مانند عوارض کلیوی و چشمها نمایان میشود، بهتر است روزه نگیرند و روزه داری برای این بیماران، توصیه نمیشود.
انتهای پیام/
- نویسنده : مالک آهنگ