به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک، رئیس اداره منابع طبیعی و ابخیزداری کهگیلویه با اشاره به اختصاص ۲۰۰ آبگرمکن خورشیدی به این شهرستان گفت: با برنامه ریزی های انجام شده این تعداد پنل در مناطق روستایی و عشایری جنگل نشین توزیع و نصب خواهد شد.
هدایت اله آویزش روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار هزینه این تعداد ابگرمکن اختصاص داده شده به شهرستان را چهار میلیارد ریال اعلام کرد.
وی اظهارداشت: از این تعداد تاکنون ۷۰ آبگرمکن درمناطق عشایری و روستاهای لاش، شوار، دارگنجی، چم لپو و فاریاب توت بخش چاروسا نصب شده است.
آویزش بیان کرد: بیش از ۶۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی دیگر در مناطق دور افتاده و سخت گذر بخش چاروسا در آینده نزدیک نصب خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه نصب پنل های خورشیدی در مناطق عشایری و روستایی راهکاری مناسب برای جلوگیری از قطع درختان است، تاکید کرد نصب این آبگرمکن ها تا حدود ۵۰ درصد از قطع درختان در مناطق روستایی استان جلوگیری کرده است.
آویزش اضافه کرد: امروزه یکی از چالش هایی که منابع طبیعی را بطور جدی مورد تهدید قرار می دهد بحث سوخت در مناطق روستایی و عشایری واقع شده در جنگلهاست.
وی عنوان کرد: در مناطق که کمبود سوخت های فسیلی وجود دارد مردم به منظور تامین سوخت برای گرمایش، پخت و پز و بهداشت از هیزم استفاده که این طرح نقش مهمی در حفاظت از جنگلهای این مناطق دارد.
جنگل های کهگیلویه و بویراحمد که جزئی از منطقه زاگرس محسوب می شود، ۸۰۰ هزار هکتار جنگل مساحت دارد و بر اساس گزارش ها از وسعت ۶ میلیون هکتاری جنگلهای منطقه زاگرس به دلایل مختلف یک میلیون هکتار آن از بین رفته است.
گونه اصلی درختی جنگل های استان بلوط است ، یعنی بیش از ۸۰ درصد گونه های درختی جنگلهای استان مربوط به درخت بلوط است.
بر اساس مطالعات انجام شده در جنگلهای زاگرس ۲ هزار و ۳۷۲ گونه گیاهی شناسایی شده است و افزون بر ده ها فایده جنگل ها در زندگی بشر این ثروت ارزشمند ملی محل زیست ۶۱ گونه پستاندار، ۲۷ گونه ماهی، ۱۶۷ گونه پرنده و ۳۷ گونه خزنده است که این وظیفه شهروندان را برای صیانت از آن بیشتر کرده است.
انتهای پیام/م:آ
- نویسنده : مالک آهنگ