به گزارش خبر دیشموک، هر چه پیاز تند و تیزتر باشد و شکل آن کشیده باشد، جوهر نازی آن بیشتر است و باعث گرمی و خشکی در بدن می شود. پیاز گرد سفید نسبت به پیاز کشیده و سرخ طبعی معتدل تر دارد و برای مصارف روزانه در پخت و پز و سالاد بهتر است. این نوع پیاز در هنگام پوست کندن و خرد کردن آن کمتر باعث سوزش چشم می شود.
افرادی که در معرض های گرم سردر می گیرند بهتر است در فصل تابستان پیاز خام ( پیاز سرخ کشیده ) مصرف نکنند.
پیاز خام به دلیل خواصی که دارد حالت دارویی دارد ( باعث بالا رفتن کیفیت گرمی و خشکی بدن می شود ) و پیاز پخته حالت غذایی دارد ولی از آن خلط غلیظ سوداوی و بلغمی ایجاد می شود.کسانی که دچار انسداد عروق هستند و یا غلظت خون دارد باید در مصرف پیاز پخته شده زیاده روی نکنند، البته مصرف مقداری مناسب از پیاز خام سفید شیرین می تواند باعث کم شدن غلظت خون شود و باعث بهبود جریان خون شود.
اگر پیاز پخته شود گرمی و خشکی آن کمی معتدل تر می شود. پیاز برای افراد سردمزاج چاق مفید است و باعث باز شدن مجاری گوارشی و پاکسازی معده می شود و باعث دفع ادرار می شود ولی برای افراد گرم مزاج زیان آور است و با طبع آنان نمی سازد. همانطور که در بالا نیز گفتیم پیاز ( پیاز سرخ تند و تیر) می تواند باعث سردرد شود و حتی این افراد با بو کردن پیاز می توانند سردرد بگیرند. این افراد اگر میل زیادی به خوردن پیاز دارند بهتر است از نوع سفید گرد و شیرین آن میل کنند و یا ترشی آن را مصرف کنند.
پیاز سرخ در روغن می تواند باعث افزایش اسپرم شود و میل جنسی را افزایش دهد. پس بهتر است مردان مجرد و یا مردانی که زیاد رابطه جنسی ندارد از مصرف زیاد آن بپرهیزند. مصزف پیاز در هنگام سفر به مناطق سردسر می تواند بسیار مفید باشد.