علیشهابینسب در نشست شورای برنامهریزی و توسعه که به دستورکار زلزله سیسخت اختصاص یافت گفت: سر جمع اعتبارات هزینهای، ارزان قیمت و تملک اختصاص یافته به مناطق زلزلهزده سیسخت ۴۳۱ میلیارد تومان بوده که ۱۶۱ میلیارد هزینهای و تملک بوده که ۸۵ میلیارد تاکنون تخصیص یافته است، ضمن اینکه ۲۷۰ میلیارد اعتبارات ارزان قیمت است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ضمن اینکه ۱۰ میلیارد به عنوان تنخواه اختصاص یافته که تاکنون رقمی ابلاغ نشده است.
محمد محمدی مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به خسارت زلزله سیسخت گفت: میزان خسارات به ساختمانهای دولتی ۲۰ میلیارد، مدارس و فضاهای آموزشی ۷۶، ادوات کشاورزی ۱۰۶، تاسیسات زیربنایی شهری و روستایی ۸۴ میلیارد، ۲۸ میلیارد به نیروگاه و خطوط انتقال، گردشگری ۱۴ میلیارد و راهداری و راه و شهرسازی ۲۷ میلیارد بوده که سر جمع خسارات زلزله سیسخت به غیر از اماکن مسکونی و تجاری ۳۵۴ میلیارد تومان بوده است
همچنین سید انتظام سهمگین معاون فنی سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: تسریع در فرآیند بازسازی مورد تاکید است اما نباید مسائل فنی، معماری و شهرسازی فدا نشود.
وی با بیان اینکه خسارت زلزله به بخش دولتی کمتر از اماکن مسکونی و تجاری بوده بیان کرد: بیشترین خسارت زلزله به ساختمانهای ورزش و جوانان، تامین اجتماعی، فنی و حرفهای، راهداری و بازداشتگاهها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: عدم رعایت ضوابط اجرایی میان قابها، استفاده از آجر سفال و ضعف بتون علت خسارت زلزله بوده ضمن اینکه توصیه میکنیم ساخت و سازهای جدید غیراصولی نباشد.
همچنین حسین جنتی با اشاره به ۵ هزار و ۴۲۵ فرم ارزیابی زلزلهزدگان سیسختی گفت: تاکنون ۳ هزار و ۳۰۰ نفر برای فرم ارزیابی به ستادهای فرعی بنیاد مسکن مراجعه کردهاند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برای برخی ساختمانها دو فرم ارزیابی تشکیل شده گفت: روز گذشته ۳۵ پروانه ساختمانی صادر شد و ۱۲۰۰ نفر به بانک معرفی شدند.
وی بیان کرد: تاکنون ۶۳۰ نفر قسط اول اسکان و ۸۰۰ نفر بلاعوض تعمیرات را دریافت کردند.
انتهای پیام/