ترک پاشنه پا یکی از رایجترین مشکلات این عضو از بدن است. این مشکل در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد. کف پا به دلایل متعددی ترک میخورد.
به گزارش کبنا به نقل از همشهریآنلاین، یکی از علتهای شایع ترک پاشنه پا، راه رفتن مداوم روی فرش، موکت و سطحهای زبر است. ترکهایی که کف پا ایجاد میشود، پوست شکاف خوردهای است که سطح خارجی پوست (اپیدرمیس) را تحت تاثیر قرار میدهد.
اضافهوزن: افرادی که مشکل اضافه وزن دارند و در دسته افراد چاق قرار میگیرند به دلیل فشاری که روی پوست کف پا تحمیل می شود پاشنه پای شان مستعد به وجود آمدن ترکهای عمیق میشود. به علاوه شغلهایی وجود دارند که به طریقی پوست کف پا در معرض خیسی و رطوبت یا مواد شوینده قرار میگیرد مانند مربیان شنا بیشتر مستعد خشکی پاشنه یا کف پا هستند.
پسوریازیس: این بیماری به طور نادر در کف دست یا کف پا مشاهده میشود اما اگر ترکهای پا همراه با پوست قرمز و ملتهب باشد، این ترکها ناشی از بیماری پسوریازیس است. پوست حالت چرمی شکل دارد و چون قابلیت ارتجاعی خود را از دست میدهد، پوست کف پا دچار ترک میشود که همراه با درد است. این دسته از ترکهای پا درمان متفاوتی نسبت به ترکهای معمولی کف پا دارند. یعنی علاوه بر نرمکنندهها باید از کرمهای مخصوص برای درمان ضایعات پسوریازیس استفاده شود.
عفونتهای قارچی: این بیماری بیشتر در سنین بالا و افراد مسن دیده میشود. در نگاه اول ممکن است فرد فکر کند به مشکل خشکی پوست ساده دچار شده است، اما اگر ترکها با پوستهریزیهای چشمگیر همراه باشد و علاوه بر کف پا ناخن و اطراف ناخن را هم درگیر کند، آن زمان است که باید به بیماری قارچ پا مشکوک شد. در این مواقع یک بررسی آزمایشگاهی برای کشف علت انجام میشود و اگر بیماری قارچی تایید شود، آن وقت داروهای مناسب تجویز و بعد از مصرف طی مدت کوتاهی فرد بهبود پیدا میکند.
اگزما: در صورت وجود اگزما ابتدا باید علت اصلی ریشهیابی شود و بعد از به دست آوردن نتیجه درمان درست را به کار برد. البته یکی از علتهای ایجاد اگزما میتواند ناشی از شغل فرد باشد. مثلا افرادی که پاهای شان دائما داخل مواد شیمیایی قرار دارد، در این مواقع باید پاها از این مواد دور نگه داشته شوند.
کراتودرمی: یک بیماری مادرزادی است. راه رفتن افراد مبتلا به این بیماری را میتوان به کسانی که روی شیشه یا سنگلاخ راه میروند تشبیه کرد. برای همین پیادهروی و راه رفتن طولانی مدت برای این افراد مناسب نیست، چراکه با درد زیاد همراه است. این بیماری هم جزو بیماریهایی است که نباید با ترکهای پاشنه پا عادی اشتباه گرفته شود. با این حال چون این یک بیماری ارثی است، نمیتوان انتظار بهبودی کامل را داشت، اما با کمک داروهای تجویزی میتوان این بیماری را تحت کنترل گرفت.
کمآبی بدن: پوستهپوسته شدن کف پا میتواند نشانه کمآبی بدن باشد. برای همین لازم است که به مقدار کافی آب بنوشید. نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات باعث حفظ آب بدن و دفع سموم از آن میشود. الکل، نوشیدنیهای کافئیندار مثل قهوه و نوشابههای گازدار مصرف نکنید.
۶ عاملی که موجب ترک پاشنه پا میشود
برچسب ها
آموزش و پرورش دهدشت: مراکز پیش دبستانی ضمیمه مدارس دولتی دهدشت و سوق به مزایده گذاشته می شوند
نشست شورای اداری: شهردار دیشموک بر لزوم جذب اعتبارات ملی و رفع محرومیت منطقه تأکید کرد
نشست شورای اداری با حضور فرماندار و مدیران ارشد استان و شهرستان: امام جمعه دیشموک: خدمات نظام قابل تقدیر است اما بیتوجهی به برخی پروژهها ممکن است به بدبینی مردم ختم شود
مراکز پیش دبستانی ضمیمه مدارس دولتی دهدشت و سوق به مزایده گذاشته می شوند
در راستای اجرای برنامه پروژه مهر و ساماندهی مراکز پیش دبستانی ضمیمه مدارس دولتی،مزایده فضای آموزشی(اتاقی که در مدارس در اختیار دارند) این مراکز برگزار خواهد شد.
شهردار دیشموک بر لزوم جذب اعتبارات ملی و رفع محرومیت منطقه تأکید کرد
این جلسه با تأکید بر لزوم سفر مسئولان ارشد کشوری به دیشموک برای درک مستقیم محرومیت ها و هماهنگی بیشتر بین استانداری، فرمانداری و دستگاه های اجرایی به پایان رسید.
امام جمعه دیشموک: خدمات نظام قابل تقدیر است اما بیتوجهی به برخی پروژهها ممکن است به بدبینی مردم ختم شود
این اظهارات در حالی مطرح میشود که منطقه دیشموک همچنان با چالشهای متعدد عمرانی و خدماتی دست به گریبان است و انتظار میرود مسئولان استانی و کشوری با اولویتدهی به این منطقه، گامهای عملی برای بهبود شرایط بردارند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.