تأکید دکتر رضایی  بر نقش مدارس در نهادینه‌سازی فرهنگ نماز در نسل آینده/ نماز باید در متن برنامه‌های تربیتی مدارس قرار گیرد
تأکید دکتر رضایی  بر نقش مدارس در نهادینه‌سازی فرهنگ نماز در نسل آینده/ نماز باید در متن برنامه‌های تربیتی مدارس قرار گیرد
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت مدارس در نهادینه‌سازی فرهنگ نماز و تربیت دینی دانش‌آموزان تأکید کرد.

به گزارش مالک آهنگ خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک؛ دکترایوب رضایی در جلسه ویدئوکنفرانس شورای عالی نماز که با حضور مقام عالی وزارت آموزش و پرورش به‌صورت کشوری با حضور مسئولان ستادی و کارشناسان برگزار شد با اشاره به جایگاه محوری نماز در آموزه‌های دینی و تربیتی، گفت: نماز ستون دین و کلید تربیت معنوی دانش‌آموزان است؛ بی‌توجهی به این فریضه، غفلت از یکی از مهم‌ترین ساحت‌های تعلیم و تربیت است.

 

وی افزود: مدارس باید پایگاه ترویج دین و اخلاق باشند و اجرای برنامه‌های اقامه نماز، نه به‌عنوان فعالیتی جانبی بلکه به‌عنوان بخشی جدی از برنامه‌های پرورشی دنبال شود.

 

رضایی با تأکید بر ضرورت استمرار، خلاقیت و هدفمندی در اجرای برنامه‌های اقامه نماز در مدارس، اظهار کرد: مدیران، مربیان و معلمان باید نسبت به اقامه نماز در میان دانش‌آموزان احساس مسئولیت داشته باشند؛ چراکه این موضوع، سرمایه‌گذاری برای ساختن آینده‌ای باایمان، اخلاق‌مدار و معنوی است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان خاطرنشان کرد: هم‌افزایی دستگاه تعلیم و تربیت و نهادهای فرهنگی به‌ویژه ستاد اقامه نماز، زمینه‌ساز گسترش فرهنگ بندگی و معنویت در مدارس خواهد بود و این رسالت بزرگی است که بر دوش همه ما قرار دارد.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین رضا قاسمی، رئیس ستاد اقامه نماز استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه با بیان اهمیت ترویج فرهنگ نماز در مدارس گفت: دغدغه‌مندی و علاقه‌مندی نسبت به توسعه فرهنگ نماز در بین فرهنگیان وجود دارد و این ظرفیت ارزشمند، زمینه‌ساز تحولی مثبت در این حوزه خواهد بود.

 

وی با تأکید بر نقش آموزش‌وپرورش در نهادینه‌سازی فرهنگ نماز افزود: مدارس و ادارات آموزش‌وپرورش می‌توانند با برنامه‌ریزی هدفمند و منسجم، الگویی موفق در ترویج نماز جماعت باشند. آغاز این تحول از درون مجموعه آموزش‌وپرورش و با اهتمام مدیران ارشد، قابل تحقق است.

 

قاسمی افزود: بر اساس دستورالعمل‌های وزارت آموزش‌وپرورش، شورای اقامه نماز باید با انسجام محتوایی و در فواصل زمانی منظم تشکیل و به‌عنوان محلی برای هم‌افزایی، تبادل نظر و تصمیم‌گیری‌های مؤثر در حوزه اقامه نماز ایفای نقش کند.

 

رئیس ستاد اقامه نماز استان با ابراز خرسندی از نگاه ویژه مدیرکل آموزش وپرورش استان به مسئله مهم نماز در مدارس بر اقامه نماز جماعت در ادارات آموزش‌وپرورش شهرستان‌ها و مدارس تاکید کرد وگفت: حضور فعال مدیران در صف اول نماز جماعت، عامل مهمی در الگوسازی و تشویق سایر کارکنان و دانش‌آموزان است.

 

وی همچنین بر لزوم ورود میدانی و مسئولانه مدیران و معاونان تأکید کرد و گفت: اگر نگاه دغدغه‌مند و همراهی مسئولان شکل بگیرد، بدون شک شاهد رونق نماز جماعت در مدارس خواهیم بود.

 

قاسمی با اشاره به ظرفیت‌های رسانه‌ای استان خاطرنشان کرد: رسانه‌ها به‌ویژه صداوسیمای مرکز استان می‌توانند نقش مهمی در اطلاع‌رسانی، تبلیغ و ترویج فعالیت‌های نماز داشته باشند و همکاری با آن‌ها باید تقویت شود.

 

وی تأکید کرد: اجلاس‌های نماز باید به فرصتی برای شناسایی و حمایت از مدارس فعال در حوزه نماز به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار تبدیل شوند. این حمایت می‌تواند شامل تقدیر، پشتیبانی اجرایی یا پوشش رسانه‌ای باشد.

 

قاسمی افزود: ظرفیت نهادهای فرهنگی مانند اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و مراکز قرآنی نیز باید در خدمت آموزش‌وپرورش قرار گیرد تا با هم‌افزایی بیشتر، برنامه‌های نماز با اثربخشی گسترده‌تری اجرا شود.

 

وی به موضوع حضور روحانیون در مدارس نیز اشاره کرد و گفت: با همکاری برخی دستگاه‌ها می‌توان زمینه استقرار هفتگی روحانیون در مدارس را فراهم کرد و از ظرفیت مدرسین دینی در ترویج معارف نماز بهره گرفت.

 

رئیس ستاد اقامه نماز استان با تأکید بر استمرار و انسجام جلسات شورای اقامه نماز گفت: این جلسات باید به‌صورت منظم برگزار و مسائل مطرح‌شده با برنامه‌ریزی دقیق دنبال شود. ستاد اقامه نماز استان نیز با تمام توان آماده همکاری و پشتیبانی از برنامه‌های آموزش‌وپرورش در این حوزه است.

 

انتهای پیام _/