انتقال پایتخت هزینه‌های کلان دارد
انتقال پایتخت هزینه‌های کلان دارد
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در دولت سیزدهم موضوع انتقال پایتخت به دلیل هزینه‌های کلان و غیرقابل تامین جای خود را به تقسیم تهران داد و این امر منوط به تصویب مجلس شد.

به گزارش مالک آهنگ خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک، عبدالجلال ایری اظهار داشت: همه ما معتقدیم تهران با مشکلات عمیقی مانند آلودگی، ترافیک، تراکم جمعیتی، کمبود آب و… مواجه است از این رو از سال‌های قبل موضوع انتقال پایتخت مطرح شده و حتی نمایندگان مجلس در اویل دهه ۹۰ طرحی در رابطه تدوین و تصویب کردند که بر اساس آن شورای تحت عنوان شورای ساماندهی، تمرکززدایی از تهران و امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری از تهران تشکیل شود و این موضوع را تعیین تکلیف کند.

 

وی افزود: اما در دولت سیزدهم موضوع انتقال پایتخت به دلیل هزینه‌های کلان و تامین ناپذیر جای خود را به تقسیم تهران داد و اما این امر را که با هدف جلوگیری از تمرکززدایی، امکان رسیدگی بهتر به شهر‌های کمتر توسعه یافته و اداره بهتر انجام می‌شد، منوط به تصویب در مجلس کرد که در این دوره باید مورد بررسی قرار بگیرد. برای انتقال پایتخت تجربه‌های مختلف موفق و ناموفقی در دست بررسی داریم که از جمله آنها می‌توان به مالزی، قزاقستان و کره جنوبی، برزیل و یا حتی پاکستان اشاره کرد. بنده معتقدم علی رغم ضرورت این امر به ویژه موضوع ایجاد پایتخت اقتصادی کشور در کنار سواحل جنوبی، باید کاری کارشناسانه و دقیق انجام دهیم. چون در شرایط حساس اقتصادی و سیاسی کشور، فرصت آزمون خطا نداریم. از طرفی باید به این نکته هم توجه کنیم که با انتقال پایتخت در عمل چه حدی از جمعیت تهران کاهش پیدا می‌کند و در این صورت کدام مشکل تهران بر طرف خواهد شد. آیا قرار است با طرح انتقال پایتخت، کلانشهر تهران را با حجم انبوه مشکلات رسوب شده اش صرفا از مرکز توجه‌ها خارج کرده و یا راه حلی برای آنها پیدا کنیم؟

 

نماینده کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس گفت: بهتر است برای مشکلات تهران ابتدا به فکر راه حلی منطقی باشیم و در صورت اصلاح ناپذیری شهر بهترین گزینه را جایگزین کنیم ضمن اینکه برای تمرکز زدایی در برنامه هفتم توسعه ظرفیت‌های خوبی پیش بینی شده و میتوان از آن ‌ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

 

انتهای پیام/

  • نویسنده : مالک آهنگ