به گزارش خبرگزاری خبرنگار از یاسوج استان کهگیلویه و بویراحمد واقع در جنوبغربی ایران، دارای بزرگترین معادن رسوبی بسیاری است.
این استان دارای بزرگترین معدن فسفات کشور و همچنین دارای معادن مهمی از جمله معادن بوکسیت، معدن مس، ذخایر گوگرد، معدن سنگهای ساختمانی و معادن گچ است.
بنا به آن چه که کارشناسان میگویند کهگیلویه و بویراحمد چندین معدن بزرگ فسفات با عیار ۸/۵ درصد را در دل خود جای داده است. ذخیره قطعی معادن این استان، افزون بر یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون تن اعلام شده است. برپایه آمارها بیشتر شاغلان این حوزه در معادن سنگ لاشه، کارخانه سیمان و کارخانههای گچ مشغول به کار هستند.
از نظر ساختار زمینشناسی کهگیلویه و بویراحمد در زمینه کانیهای فلزی ضعیف، اما از نظر کانیهای غیرفلزی ظرفیتهای مناسبی دارد که باید مطالعات اکتشافی و تفصیلی روی آن انجام شود. فسفات، سنگهای تزئینی و لاشه، گچ و بوکسیت جزو معادن سرآمد استان بهشمار میروند.
به گزارش خبرنگار،با داشتن چنین معادن ارزشمندی باید در زمینه تولید و اشتغال حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم.
اما حوزهای در استان که در زمینه تولید و اشتغال کمتر شنیده میشود همین حوزه معادن است که باید در دولت مردمی ظرفیت معادن استان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
با بودن این معاون ارزشمند و غنی نباید جوانان بیشماری در این استان بیکار باشند در حالی که کمتر شنیدهایم یک جوان بیکار جذب معادن استان شده باشد و این حوزه در سکوت کامل در زمینه اشتغالزایی و تولید قرار دارد.
هر چند ممکن است اقداماتی هم در این زمینه انجام شده باشد و برخی معادن استان هم فعال باشند اما با خمودگی فعلی، تصور مردم استان این است که فعالیت معدنی چندانی در استان صورت نمیگیرد و به همین خاطر بخش معدن و ظرفیتهای آن در کهگیلویه و بویراحمد برای اشتغال چندان مورد توجه مردم گرفته نگرفته است.
انتهای پیام/فارس