رقیه پناهی فعال سیاسی اصلاح طلب استان کهگیلویه و بویراحمد دقایقی میهمان غرفه کبنا نیوز در دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها بود. گفت و گویی درباره وضعیت مطالبات زنان و انتخابات با وی صورت گرفت که در ادامه آمده است.
فضای مطالبهای زنان در استان کهگیلویه و بویراحمد را چگونه میبینید؟
فضای استان کهگیلویه و بویراحمد بستر همواری برای ظهور این مطالبات نیست، هر چند که در اندیشه ما مطالبات زنان در اولویت است. انتظار داریم از زنان توانمند و زنانی که حرفی برای گفتن دارند، زنانی که هویت و شناسنامه اندیشهای دارند استفاده شود، هر چند که قبول داریم بسترهای لازم هنوز فراهم نشده ولی این راهی هم که آغاز شده بد نبوده، هر چند ایده آل هم نبوده است. جریان اصلاح طلب گزینههایی هم به آقای کلانتری معرفی کردهاند ولی خوب صلاح ندیدهاند استفاده کنند.
در مورد این مصوبه دولت که مدیران کل و مدیران باید معاون زن داشته باشند جمعیت زنان مطالبه داشته و این موضوع را پیگیری کرده است؟
بخشی از مطالبات ما مطالبات اندیشهای است، بخشی از مطالبات ما فرهنگی اجتماعی است. اینکه همیشه فریاد بزنیم و وا اسفاه بگوییم خیلی نگاه خوبی نیست، من همیشه عرض کردهام نگاه امیدوارانه و توانمندنگرانه را بیشتر دوست دارم. البته ما مطالباتمان را در چند نوشتار و مصاحبه بیان کردیم، به شخصه عزت نفس و جایگاه فکری خودم و زنان نوعی دیگر آنقدر برایم قابل احترام هست که نخواهم برای بدست آوردن پست و جایگاهی که حتی تصور میکنیم حقمان است مطالبه گری نکنیم. آقایان مدیر باهوش هستند، حتماً دلیلی برای خود و برای این کارشان دارند. البته ما هم آدمهای ساده لوحی نیستیم، ما هم تجزیه و تحلیل میکنیم، اگر خواستند تحلیلهایمان را ارائه میکنیم.
در رابطه با موضوع حضور زنان در دولت حتی رئیس جمهور هم تاکید کرده بود که از زنان در بدنه مدیریتی استفاده کند چرا آنطور که باید و شاید به زنان امکان رشد و فعالیت در دولت داده نشده است؟
تصورم این است که مدیران ما خیلی به دنبال تقویت و رشد آدمهایی که حرفی برای گفتن دارند نیستند، برخی مدیران به دنبال کوتوله پروری هستند. تا خود بُلد و بزرگ به نظر بیایند. اگر یک آدم توانمند را در کنار خود بگذارند، فردی که هم شایستگی از نظر تحصیلات دارد و هم وجهه اجتماعی خوبی در جامعه دارد مدیر بالادست ممکن است فکر کند به چشم نمیآید، نه تنها در استان ما، بلکه در جوامع سنتی کوتوله پروری باب است. البته لزوماً منظور بنده خانمها نیستند، این مشکلی کلی و اجتماعی است. ولی ما هم در دولتی که برایش زحمت کشیدیم، نردبان ترقی خیلیها شدیم، افراد در جایگاه بالاتری قرار گرفتند ولی حتی مشورت و نظری هم از ما نگرفتند میخواهم بگویم این برای آن فرد و جریان برای زمانهای آتی هزینه بر خواهد بود.
نارضایتیهایی در جریان اصلاح طلبی وجود دارد تصور برخی اصلاح طلبان این است که جریان از آنها نظرخواهی نمیکند، از طرفی برخی معتقدند سید باقر موسوی فردی بیرون استان است و نباید برای جریان اصلاح طلب داخل استان تصمیم بگیرد و در کل انشقاق وجود دارد نظر شما چیست؟
بعید میدانم چنین موضوعی در جریان وجود داشته باشد، حتی تعریف اصلاح طلبی هم این هست که هر کسی دیدگاه خود را مطرح میکند، بر اساس خرد جمعی تصمیم نهایی گرفته میشود، اینطور نیست که دیکتاتوری باشد و یک کسی تصمیمی بگیرد و بقیه اجرا کنند. پس به نظر من این ایراد نیست و حتی حسن است. جریان اصلاح طلبی به تکثرگرایی اعتقاد دارد، به تشکل و تحزب اعتقاد دارد و اگر بنا باشد که از اختلاف نظرات و هویتهای مختلف استقبال نشود که اصلاً هویت اصلاح طلبی زیر سؤال میرود. بعید می دانم انشقاق در این دوره آنقدر عمیق باشد که مشکلی پیش بیاید.
با توجه به عملکرد دولت تدبیر و امید آیا اصلاح طلبان شانس پیروزی دارند؟
به نظر من خیلی زود است برای اینکه در این باره نظر بدهیم.
به عنوان کسی که در تشکلها حضور فعال دارد توصیهتان به اصلاح طلبان بویراحمد و دنا که در حال حاضر چند دستگی بر سر کاندیدا در بینشان وجود دارد چیست؟
ان شاءالله همهشان به توافق خواهند رسید و خبرش را خواهید شنید. ولی توصیه من به همه افرادی که در مسند قدرت جریانها و تشکلها هستند این است؛ سیاستهایی که برخی افراد نردبان ترقی بشوند و بعد به حاشیه رانده شوند در دراز مدت جواب نمیدهد و برایشان هزینههایی دارد.
بعضی مدیران ما به دنبال «کوتوله پروری» هستند
برچسب ها
نشست هیأت امنای مساجد روستاها با امام جمعه: انتقاد امام جمعه دیشموک از بیتوجهی هیئتهای امنای مساجد روستایی و پیامدهای اجتماعی آن
اقدامات ارزشمند جمعیت هلال احمر شهرستان کهگیلویه: سه اقدام ارزشمند در جمعیت هلال احمر کهگیلویه بزرگ در راستای توسعه خدمات بشردوستانه
براساس منابع موثق خبری داخلی و خارجی؛ صفر تا صد دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
انتقاد امام جمعه دیشموک از بیتوجهی هیئتهای امنای مساجد روستایی و پیامدهای اجتماعی آن
راوند با اشاره به آمار ۱۵۴ مورد طلاق در سال گذشته در منطقه، این رقم را «فاجعهبار » خواند و تأکید کرد: «عدم استفاده از ظرفیت مساجد برای اجرای برنامههای فرهنگی و آموزشی، مستقیم به افزایش طلاق و فروپاشی خانواده ها دامن زده است».
سه اقدام ارزشمند در جمعیت هلال احمر کهگیلویه بزرگ در راستای توسعه خدمات بشردوستانه
سید عادل رهبریان، رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان کهگیلویه بزرگ، با همکاری و پیگیری مدیرعامل، خیرین و نهادهای مرتبط، سه پروژه مهم را در جهت ارتقای خدمات امدادی و حمایتی در این منطقه به مرحله اجرا رسانده است.
صفر تا صد دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
دور دوم مذاکرات رم با تمرکز بر مسائل هسته ای و تحریم ها، گامی رو به جلو محسوب میشود، اما طرفین هنوز احتیاط را حفظ کرده اند. ادامه روند به نتایج جلسات کارشناسی در عمان و دور سوم مذاکرات بستگی دارد. ایران بر لزوم دریافت تضمینهای عملیاتی برای رفع تحریمها و حفظ دستاوردهای هسته ای تأکید میکند، در حالی که آمریکا نیز مواضع خود را پیگیری مینماید.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.