استقبال بی‌سابقه کشورهای جهان از واکسن کرونا
استقبال بی‌سابقه کشورهای جهان از واکسن کرونا
تمایل به خرید واکسن ضدکرونای روسی اسپوتنیک وی بعد از تأیید کارکرد مثبت آن در محافل علمی معتبر جهان، به شدت افزایش یافته است.

نتایج آزمایش واکسن روسی اسپوتنیک ۵ به تازگی در ژورنال پزشکی مشهور «لنسنت» منتشر شده که نشان می‌دهد این واکسن به اندازه واکسن‌های اروپایی و آمریکایی برای مقابله با ویروس کرونا کارایی دارد و در مقایسه با واکسن‌های چینی کرونا توانمندتر نیز هست.

تا به حال بیست کشور برای تزریق واکسن کرونای اسپوتنیک ۵ به اتباع خود درخواست‌های خود را به روسیه اعلام کرده اند که از جمله این کشورها می‌توان به مجارستان، برزیل و هند اشاره کرد. انتظار می‌رود استقبال از اسپوتنیک ۵ در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا بدان حد افزایش یابد که روسیه نتواند در کوتاه مدت پاسخگوی نیاز این قاره به واکسن یادشده باشد.

رقابت برای تأمین واکسن کرونا میان کشورهای جهان روز به روز در حال افزایش است. این ویروس تا به حال ۲.۳ میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ کشیده و خسارات اقتصادی و اجتماعی زیادی به بار آورده است. اثبات مؤثر بودن واکسن روسی اسپوتنیک ۵ در زمان مناسبی رخ داده و بر اعتبار و حسن شهرت این کشور افزوده است.

نام این واکسن یعنی اسپوتنیک ۵ یادآور اولین ماهواره جهان است که به همین نام در سال ۱۹۵۷ توسط شوروی سابق به فضا پرتاب شد. نام گذاری مذکور نشان می‌دهد که روسیه همین میزان اهمیت را برای واکسن ضدکرونای خود قائل است. بر اساس بررسی نشریه لنسنت میزان کارایی واکسن اسپوتنیک ۵ برابر با ۹۱.۶ درصد است.

روسیه برای تولید واکسن مذکور در هند، کره جنوبی، ترکیه و برزیل با کشورهای یادشده وارد مذاکره شده است. مکزیک هم به دنبال خرید ۲۴ میلیون دوز از واکسن اسپوتنیک ۵ بوده و اندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهور این کشور واکسن یادشده را به خود تزریق کرده است. بولیوی، نیکاراگوئه، پاراگوئه، ونزوئلا و آرژانتین دیگر کشورهای منطقه آمریکای لاتین هستند که به دنبال خرید واکسن روسی هستند.

گینه اولین کشور آفریقایی است که ۱.۶ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک ۵ را خریداری کرده و پس از این کشور زیمباوه، ساحل عاج و جمهوری آفریقای مرکزی نیز از خرید واکسن مذکور خبر داده‌اند. در میان کشورهای منطقه غرب آسیا نیز ایران و امارات متحده عربی به دنبال خرید واکسن اسپوتنیک ۵ هستند. در شرق آسیا نیز فیلیپین در حال مذاکره برای خرید ۲۵ میلیون دوز از این واکسن است. نکته جالب اینکه حتی چین نیز که چندین واکسن کرونا تولید کرده برای افزایش توان و دانش علمی خود در این زمینه از همکاری با روسیه برای بررسی واکسن اسپوتنیک ۵ خبر داده است.

آلمان و فرانسه دو کشور اروپایی هستند که اگر چه هنوز واکسن اسپوتنیک ۵ را خریداری نکرده‌اند، اما برای خرید و استفاده از واکسن یادشده چراغ سبز نشان داده‌اند. انجلا مرکل صدر اعظم آلمان و اگنس پنیه-راناچر وزیر صنعت فرانسه در اظهاراتی جداگانه گفته‌اند که در صورت تأیید نهایی کیفیت واکسن روسی توسط نهادهای رگولاتوری اروپا موفق استفاده از آن در خاک این قاره هستند.

روسیه امیدوار است تا قبل از پایان سال جاری میلادی واکسن اسپوتنیک ۵ در دسترس بیش از ۷۰۰ میلیون نفر از مردم سراسر جهان قرار بگیرد و این به معنای صادرات حداقل ۷۰۰ میلیون دوز از این واکسن توسط روسیه به کشورهای مختلف جهان است.