سید محمد موحد؛ ما در برخی مناطق روستایی به دلیل مشکلات اقتصادی و همچنین صعب العبور بودن راههای روستایی از ادامه تحصیل باز مانده اند
سید محمد موحد؛ ما در برخی مناطق روستایی به دلیل مشکلات اقتصادی و همچنین صعب العبور بودن راههای روستایی از ادامه تحصیل باز مانده اند.
پایگاه اطلاع رسانی خبر دیشموک؛ منتخب مردم کهگیلویه و بهمئی با بیان اینکه مهمترین مشکل مردم شهرستانها کهگیلویه مسائل معیشتی و اقتصادی است گفت: بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم در اولویت برنامه هایم قرار دارد.
مجلس یازدهم در شرایطی تشکیل می شود که کشور به دلیل تحریم های اقتصادی آمریکا وهمچنین شیوع بیماری کرونا با مشکلات اقتصادی ،معیشتی ،اجتماعی و فرهنگی مواجهه است،اینکه تا چه اندازه حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم در کنار سایر مسائل و مشکلات منطقه ای اولویت نمایندگان ملت در مجلس یازدهم باشد محور سوالاتی است که در ذیل در گفت وگویی که با سید محمد موحد،نماینده ۵دوره مجلس شورای اسلامی و منتخب مردم کهگیلویه، بهمئی،چرام و لنده داشته ایم آمده است .
جناب آقای موحد حضرتعالی ۵ دوره تجربه حضور در مجلس شورای اسلامی را دارید،مردم کهگیلویه بزرگ در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به حضرتعالی اعتماد کردند و با آراء حداکثری به عنوان وکیل مردم راهی بهارستان شده ایدچه برنامه و اهدافی برای برون رفت مردم این دیار از مشکلات فعلی دارید؟
ضمن تشکر از شما عزیزان زحمتکشان رسانه که پل ارتباطی مردم با مسئولان می باشید و به خوبی مسائل و مشکلات را پیگیری می نمایید و تشکر از حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رأی که انصافا با مشارکت حداکثری خودشان نشان دادند مانند همیشه در همه عرصه ها پیشتاز و سرآمدند . اعطای نمایندگی توسط همین مردم شریف و عزیز به حقیر جهت استیفای حق و حقوق اجتماعی شان با آرای حداکثری که خود نشان از دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران دارد وظیفه اینجانب را بسیار سنگین نمود . همان طور که در نطق های انتخاباتی و جلسات حضوری با مردم در هر حوزه کاری اینجانب با رویکردی نو و برنامه مدون و کارشناسی شده توسط کارشناسان و متخصصان هر حوزه اعلام حضور در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ورود کرده ام.
در شرایط کنونی مهمترین مشکل مردم شهرستان های کهگیلویه بزرگ معیشتی و اقتصادی است ، متاسفانه وضعیت بهداشت و درمان، آموزش ، صنعت ، کشاورزی ، دامپروری ، حمل و نقل و زیرساخت ها هم در شهرستان های مورد نظر وضعیت مطلوبی ندارد.
ضعف ها وکاستی های در هر حوزه توسط کارشناسان ،صاحبنظران وهمچنین مردم فهیم و عزیز شهرستانهای کهگیلویه بزرگ شناسایی وطبقه بندی شده اند ؛ برهمین اساس اولویت ها ،اهداف و برنامه های را مشخص کرده ایم ، اقدامات لازم از هم اکنون آغاز و تمام تلاش خود را درراستای برون رفت از این شرایط با توجه به ظرفیت ها انجام خواهم داد. البته باید عرض کنم در شرایط کنونی امکانات موجود ، متناسب و جوابگوی نیاز فعلی مردم نیست . جا دارد از مسئولان و نمایندگان محترم آقایان بزرگواری و هاشمی ، تشکر و قدردانی نمایم.
یکی از مهمترین مشکلات فعلی شهرستانهای حوزه انتخابیه حضرتعالی نرخ بالای بیکاری دربین تحصیلکرده های دانشگاهی و جوانان است چه برنامه های برای حل این مشکل دارید؟
همان طورکه مردم عزیز مستحضرند یکی از مهمترین معضلات حوزه انتخابیه رشد بی رویه بیکاری و وضعیت نابسامان اقتصادی است و حتما اطلاع دارید امروزه موضوع اشتغال بعنوان یک معضل جهانی و ملی گریبانگیر همه کشورها و دولتهاست و قاعدتا استان و منطقه ما هم مستثنی نیست ، از آنجایی که استان کهگیلویه و بویراحمد دارای منابع عظیم نفت ، گاز ، ظرفیت های عظیم در بخش صنعت، گردشگری ، کشاورزی و همچنین نیروی انسانی توانمند و با انگیزه است و با توجه به بررسی های به عمل آمده و شناخت جامع و همه جانبه ای که از ظرفیتهای منطقه و استان دارم تلاش میکنم با فعال نمودن و به حرکت درآمدن این منابع و ظرفیت ها که به عنوان سرمایه اصلی منطقه هستند، ضمن ایجاد اشتغال ؛ نرخ بیکاری کاهش می یابد . فراموش نکنیم بخش دولتی به تنهایی نمیتواند معظل بیکاری را مرتفع کند و حتما باید از بخش خصوصی کمک گرفت .
یکی از مهمترین برنامه هایی که به حول و قوه الهی می بایست انجام شود، بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم بالاخص روستانشین های حوزه انتخابیه می باشد ؛ پیگیری هایی در راستای حرفه آموزی و مهارت برای ایجاد و راه اندازی کسب وکارهای خرد بابهره گیری از تسهیلات قرض الحسنه یا وام های کم بهره در برخی مناطق انجام خواهد شد.
همینجا اعلام میکنم حاضرم دست هر کسی که در ایجاد اشتغال در این مناطق گام بردارد را ببوسم و برای تسهیل شرایط سرمایه گذاری آنان در منطقه از هر کمکی دریغ نمی کنم انشالله قدمی در راه اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری برداشته شود . برنامه ای داریم در روستاها ، زمینه لازم برای راه اندازی کارگاه های کوچک قالی بافی، گلیم بافی، گلدوزی، خیاطی، دامداری ، کشاورزی و باغداری توسط نهادهای حمایتی همانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی ، وزارتخانه های اقتصاد ، میراث فرهنگی و گردشگری و صنعت و معدن تجارت درراستای توانمندسازی این عزیزان فراهم شود .
باید توجه داشت راه اندازی این مشاغل وحرفه ها درروستاها از مهاجرت روستا نشینان به شهر نیز جلوگیری می کند و با فعال کردن ظرفیتهای روستائیان ساز و کاری برای خرید و فروش محصولات تولیدی این عزیزان تعریف شود ؛ رایزنی هایی در این رابطه با نهادها و سازمان ها متولی انجام خواهد شد،قطعا ایجاد یک شغل پایدار منجر به بهبود شرایط معیشتی و اقتصادی مردم عزیز روستاهای حوزه انتخابیه می گردد.
اکثر ما روستازاده هستیم و اگر امکانات لازم برای روستانشین فراهم شود حتما آرامش و فضای طبیعی روستا را ترک نخواهیم کرد .
یکی از مهمترین معضلات که امروزه شاهد آن در کشور و به ویژه در شهرستان های کهگیلویه بزرگ می باشد، انتظار مردم به دولت و استخدام در بخش دولتی می باشد. اینجانب تمام تلاش خود را انجام خواهم داد تا این نگاه را تغییر دهم و با حمایت دولت بتوانیم بخش خصوصی را بعنوان چتر حمایتی دولت برای حمایت این بخش فعال تر نماییم.
فقر و محرومیت عاملی برای بالا رفتن آمارهای مربوط به آسیب های اجتماعی در شهرستان های حوزه انتخابیه شده است چه برنامه های برای کاهش این موضوع دارید؟
متاسفانه به خاطر شرایط بد معیشتی و اقتصادی مردم ، در شهرستان های کهگیلویه بزرگ شاهد یأس و ناامیدی هستیم که منجر به بالا رفتن آمار طلاق، اعتیاد و خودکشی در بعضی از روستاها و شهرهای حوزه انتخابیه شده است . آمار خودسوزی زنان در برخی مناطق متاسفانه نگران کننده است ، اتفاقا برنامه ویژه ای برای حرفه آموزی این زنان درراستای کمک آنها به اقتصاد و معیشت خانوار داریم که امیدواریم با همکاری دستگاهها و نهادهای متولی این برنامه ها اجرایی شود .
با فعال کردن بنگاه های اقتصادی کوچک و ایجاد کسب و کارهای خرد در شهرها و روستاهای حوزه انتخابیه می توانیم تلاش کنیم که شاهد کاهش آمار و آسیبهای اجتماعی باشیم.
جوانان ومردم شهرستان گلایه ها و انتقاداتی از کمبود امکانات ورزشی و همچنین نداشتن امکان ورزشی در خور شهرستان دارند ،تقویت این امکانات تا چه اندازه باید مورد توجه قرار گیرد؟
همان طور که قبلا مکررا خدمت مردم عزیز و رسانه های استان عنوان کردم بخش مهم و تاثیرگذاری از مردم، جوانان و ورزشکاران هستند که انصافا چنین امکاناتی متناسب با نیازهای این طیف عظیم و تاثیرگذار نمیباشد . با عنایت به جمع آوری اطلاعات و وضعیت امکانات و زیرساخت های ورزشی، بسته حمایتی در زمینه تقویت امکانات ورزشی و همچنین ایجاد اماکن ورزشی مطلوب تهیه شده است که این برنامه ها تقدیم وزارت ورزش و جوانان خواهد شد ، ضمن پیگیری و نظارت بر اجرایی شدن ، امیدوارم این عزیزان از سرانه ورزشی مطلوبی برخوردار شوند.
متاسفانه علاوه بر محروم شدن این عزیزان از بسیاری از فعالیت های ورزشی به خاطر نداشتن امکانات ورزشی ، جهت احیاء و تجهیز این زیرساخت ها و همچنین تکمیل و قابل استفاده نمودن آنها به یک جمع بندی رسیده ایم که با حمایت دولت و بخش خصوصی و خیرین یک بار دیگر امید و نشاط و سلامتی را به جوانان عزیز و ورزشکاران برگردانیم و شاهد تلاش و پیشرفت این عزیزان در رشته های مختلف ورزشی در کشور و مجامع بین المللی باشیم ، البته می طلبد توزیع اعتبارات و تجهیزات در همه مناطق بصورت عادلانه صورت پذیرد که حتما از ابزار نظارتی خود بعنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی از همه ظرفیتهای قانونی استفاده می نمایم تا دغدعه جوانان حوزه انتخابیه ام به حداقل برسد . اینگونه نباشد پروژه های مشابهی در استان و مناطق مختلف تعریف و کلنگ زنی شود اما تخصیص اعتبارات آنان متفاوت و نا متناسب باشد .
علی رغم جاذبه های گردشگری شهرستانهای کهگیلویه بزرگ اما متاسفانه تاکنون اقدام موثری برای جذب گردشگر در این مناطق انجام نشده است؟علت نادیده گرفتن این ظرفیت ها در شهرستان چیست؟
صنعت گردشگری یکی از صنعت های درآمدزا برای کشورها دردنبا محسوب می شود، شهرستان های کهگیلویه، چرام، بهمنی و لنده دارای ظرفیت های بالقوه گردشگری و آثار باستانی می باشد که متاسفانه تاکنون به این بخش و ظرفیت های آن برای توسعه بخش گردشگری و جذب توریسم توجه چندانی نشده است. با عنایت به شناسایی و معرفی این ظرفیت ها تمام تلاش خود را برای فعال نمودن این صنعت مهم با حمایت دولت ، جذب سرمایه گذاران و حمایت از سرمایه گذاری ، شاهد شکوفایی و پویایی صنعت گردشگری حوزه انتخابیه خواهیم شد . همین جا نیز از سرمایه گذاران این بخش برای سرمایه گذاری در این شهرستانها دعوت می شود و این اطمینان را خواهیم داد که حمایت های لازم از آنها برای سرمایه گذاری در این زمینه انجام می شود . با عنایت به رایزنی های صورت گرفته با مسئولین ارشد کشوری و وزارت گردشگری و دعوت به بازدید از ظرفیتهای گردشگری حوزه انتخابیه که خروجی آن ، تحرک و پویایی در امر گردشگری و بومی گردی خواهد بود میتوان حرکتی نو در زمینه اشتغالزایی داشت .
پل ها ،راههای محلی ،جاده های بین شهری و همچنین راههای مواصلاتی شهرستان وضعیت مطلوبی ندارند،چه برنامه های برای توسعه یافتگی در این بخش دارید؟
در زمینه حمل و نقل و توسعه راه های ارتباطی متاسفانه حوزه انتخابیه در شرایط نامطلوبی به سر می برد و روزانه شاهد آمار بالای تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن در محورهای مواصلاتی کهگیلویه بزرگ هستیم.
با عنایت به بررسی ها و مطالعات کارشناسی صورت گرفته در این زمینه یکی از مهمترین اولویت ها، پیگیری های لازم از طریق وزارت راه و شهرسازی جهت توسعه و بازسازی راه های مواصلاتی ، در مهمترین محورهای شهرستان کهگیلویه بزرگ خواهد بود. البته باید با توجه به پتانسیل راهها ، تفکیک قائل شود و بر اساس اهمیت و مطالعات فنی ، نگاه متفاوت به این راههای مواصلاتی داشت .
ملاحظه بفرمایید جاده ای مانند پاتاوه دهدشت یکی از مهمترین پروژه های استان بود و از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است و میبایست طی زمان مشخصی به بهره برداری می رسید ، ولی متاسفانه به دلیل عدم تزریق اعتبار و تخصیص به موقع هنوز به بهره برداری نرسید و با سرعتی غیرقابل پذیرش در حال انجام بوده و بسیار فرسایشی شده است ، چنین جاده ای میتواند نجات بخش حوزه انتخابیه و استان باشد .
تلاشهایی شروع شده جلساتی با مسولین امر برگزار شده که انشالله محور مواصلاتی از طریق حوزه انتخابیه ما استانهای فارس و خوزستان را به هم متصل نماید و با اتصال این دو استان ؛از طریق عبور از مناطق چرام ، قلعه دختر ، قلعه رئسی ، دیشموک و باغملک شاهد رشد و شکوفایی شهرها و روستاهای مسیر و سهولت تردد و حمل و نقل باشیم .
متاسفانه در حال حاضر اکثر راه های ارتباطی روستایی حوزه انتخابیه استاندارد نیستند که همین امر باعث مشکلاتی برای رفت و آمد مردمان آن مناطق به شهرهای اطراف برای دسترسی به خدمات بهداشت، درمان ، آموزش و پیگیری امور اداری شان شده است . بسیاری از روستاهای این حوزه انتخابیه در مسیر رودخانه ها و در مناطق کوهستانی واقع شده اند ،رفت و آمد این عزیزان به دیگر نقاط با توجه به نداشتن پل یا جاده مناسب ، با مشکل روبرو می شود و بسیاری از این عزیزان گاها برای این ترددها جان خود را به خطر می اندازند .
وقتی تصاویر مربوط با آن مادر و نوزادش برای تردد از مسیری که هیچگونه امنیت و حفاظتی نداشت را مشاهده کردم بسیار ناراحت و متاثر شدم و قطعا پیگیری های خود را برای این منطقه و موارد مشابه دیگر انجام خواهم داد. هرچند طبق اطلاعاتی که داریم چنین کلیپهایی توسط یکی از سازمانها تهیه شده و بهتر بود بدون فوت وقت ارائه میدادند تا دست اندرکاران و مدیران مربوطه به چنین مناطقی نگاه ویژه تری داشته باشند اما علت عدم پخش و تاخیر در پخش آن و انتشار از طریق فضای مجازی هم قابل تأمل است .
از آنجایی که احداث و آسفالت نمودن راه های روستایی یکی از دغدغه های روستاییان میباشد ، امیدواریم با پیگیری ها و تحرک بیشتر دستگاه های ذی ربط و نظارت مستمر و جهادی بر چنین عملیاتی ، شاهد انقلابی نو در راه های روستایی و ترانزیتی حوزه انتخابیه باشیم. دلیلی ندارد پروژه های راهسازی در حوزه انتخابیه بنده که سالها قبل شروع کرده ایم همچنان بصورت فرسایشی و بصورت لاک پشتی ادامه پیدا کند . باید با قدرت چانه زنی و استفاده از همه ظرفیتهای قانونی نمایندگی اعتبارات لازم برای به سرانجام رساندن و به بهره برداری رساندن این پروژه ها فراهم شود ، مدیران مربوطه استانی و محلی نیز باید برای جذب و تخصیص اعتبارات لازم فعالیت بیشتری از خود نشان دهند که بودجه های لازم بصورت متوازن و عادلانه تخصیص یابد .
تا چه اندازه معتقد به حضور صنعت و حمایت از راه اندازی صنایع مختلف برای کمک به تولید و رونق اقتصادی در سطح شهرستان هستید ؟
یکی دیگر از برنامه های اینجانب با توجه به ظرفیت های صنعتی موجود در شهرستان های کهگیلویه بزرگ، فعال نمودن شهرک های صنعتی و حمایت و راه اندازی کارگاه ها و کارخانه های کوچک و متوسط در آن می باشد.
همان طور که در ابتدا عرض کردم بررسی ها و آسیب شناسی دلایل راکد ماندن بخش صنعت انجام شده است ،معتقدم با حمایت از بخش خصوصی و جذب سرمایه گذار می توانیم از منابع موجود خدادادی وظرفیت های صنعتی در هر یک از مناطق حوزه انتخابیه که در حالت نیمه فعال هستند شاهد تحرک و پویایی در صنعت و پایین آمدن نرخ بیکاری در شهرستان های حوزه انتخابیه باشیم.البته ما در این زمینه نیازمند همکاری و حمایت های دولت هستیم که از وزراء مربوطه مانند وزارت صمت بعنوان متولی اصلی بخش صنعت و وزارتخانه اقتصاد و تعاون کار و رفاه اجتماعی و م پیگیری های لازم را برای جان گرفتن صنعت در این بخش خواهم داشت .
امکانات بخش بهداشت ودرمان موجود در شهرستانهای حوزه انتخابیه را مطلوب و در شان این مردم می دانید؟
با توجه به بالا بودن نرخ رشد جمعیت در این مناطق هیچ یک از زیرساخت های آموزشی، درمانی و بهداشتی نه تنها متناسب با نرخ رشد جمعیت در سال های اخیر توسعه پیدا نکرده اند؛ بلکه به شرایط قبل از شرایط جمعیت فعلی این شهرستانها برگشته است که با بررسی های به عمل آمده توسط متخصصان و صاحب نظران بخش بهداشت، درمان و سلامت برنامه ای تدوین شده است وامیدواریم با حمایت دولت ، خیرین و بخش خصوصی در تقویت زیرساخت ها و تجهیز امکانات و واگذاری خدمات بهداشتی، درمانی به بخش خصوصی بتوانیم به سرانه بهداشتی مطلوب نزدیک شویم .
این برنامه ها با پیگیری های اینجانب ، حمایت دولت ، خیرین و همچنین استفاده از نیروهای دلسوز و متخصص عملیاتی خواهد شد تا انشالله شرایط بنحوی بهپیش برود که در آینده مردمان حوزه انتخابیه از نداشتن امکانات درمانی و بهداشتی دغدغه ای نداشته باشند.
اشاره ای به ضعف زیرساخت های آموزشی شهرستانهای مورد نظر داشتید؟چه چاره اندیشی باید در این زمینه صورت گرد؟
امر مسلم این است که بسیاری از دانش آموزان ما در برخی مناطق روستایی به دلیل مشکلات اقتصادی و همچنین صعب العبور بودن راههای روستایی از ادامه تحصیل باز مانده اند .
واقعیت امر این است که سرانه آموزشی هر یک از شهرستان ها مشخص است و تاکنون با توجه به رشد جمعیت رشد مناسبی رادر این بخش شاهد نبوده ایم ،متاسفانه روند موجود باعث عدم تمایل دانش آموزان و دانشجویان دراین شهرستانها برای ادامه تحصیل شده است .
استفاده از روشهای نوین سوادآموزی برای بازماندگان از تحصیل در مناطق و روستاهای شناسایی شده ،ایجاد وتاسیس کلاس های درس برای دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی در روستاها و مناطق فاقد کلاس درس ،ایجاد رشته های دانشگاهی مرتبط با نیازهای منطقه و جامعه از جمله برنامه های بنده برای توسعه امر آموزش و پرورش در این مناطق است که قطعا پیگیری های لازم را از طریق وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم و همچنین وزارت بهداشت خواهم داشت .
از خیرین بزرگوار مدرسه ساز برای تاسیس کلاس های درس و مدارس در مناطق محروم این شهرستان ها دعوت می کنیم و از همه خدمات این عزیزان در گذشته صمیمانه سپاسگزاری میکنم و امیدواریم این عزیزان ما را در راستای تحقق این اهداف انساندوستانه همراهی کنند .
پتروشیمی دهدشت ظرفیتی است که گویا طی سالیان گذشته تکمیل وراه اندازی آن فراموش شده است؟راه اندازی این صنعت که قطعا تاثیری دوچندان در اشتغالزایی منطقه دارد، نیازمند چه اقداماتی است؟
یکی دیگر از مهمترین اقداماتی که می بایست پیگیری و نهایی شود، وضعیت نامطلوب پتروشیمی دهدشت می باشد که خود جای تأمل و بررسی مجدد دارد، لازم میدانم عرض کنم برخی عزیزان سوراخ دعا را گم کردند ، قرار بود پتروشیمی دهدشت هزار روزه به بهره برداری برسد !! بجای تشویق عزیزان برای سرعت دادن به کار ، به مسائل حاشیه ای ورود کردند ، در صورتیکه این عزیزان اندکی دقت بفرمایند ؛ تا بدانند بنده پس از اخذ مجوز ، خرید و انتقال سند زمین ، کلنگ زنی ، دیوار کشی دیگر نماینده کهگیلویه بزرگ نبودم .
امید است با حمایت دستگاه های ذیربط و همچنین مردم فهیم آن مناطق شاهد احداث، راه اندازی و توسعه فعالیت های پتروشیمی باشیم .
قطعا راه اندازی پتروشیمی دهدشت میتواند باعث ایجاد اشتغال ،رونق اقتصادی و کمک به تولید سایر محصولات پتروشیمی شود .
تاکنون چندین جلسه با هلدینگ خلیج فارس برای تکمیل و راه اندازی پتروشیمی دهدشت برگزار شده است که این جلسات وپیگیری ها تا حصول نتیجه مطلوب ادامه خواهد داشت .
امیدواریم با آغاز به کار مجلس یازدهم رایزنی هایی با دولت محترم جهت حل مشکلات موجود و همچنین رفع نواقص پتروشیمی دهدشت صورت گیرد و به زودی شاهد آغاز فعالیت های این صنعت مهم باشیم، البته در ایام گذشته اطلاعات لازم فنی از میزان پیشرفت پروژه و کمبودها و نیازمندیهای لازم برای سرعت بخشیدن به ان را از مسئولین کشوری و پتروشیمی دهدشت دریافت کردم و با حضور در صندوق توسعه ملی و صنایع پتروشیمی ایران و وزارت نفت موانع فعلی را بررسی ومرتفع خواهیم کرد .
در پایان دست یاری بسوی همه نخبگان ، صاحبنطران و همه کسانی که صاحب ایده و اندیشه ای جهت پیشرفت هرچه بیشتر و بهتر شهرستانهای کهگیلویه ، بهمئی ، لنده و چرام می باشند دراز میکنم و برای همکاری و ارائه نظرات و راهکارهایشان اعلام امادگی می کنم ؛ انتطار دارم مدیران ارشد فعلی و سابق استانی و نمایندگان محترم ادوار نیز برای رشد و شکوفایی هرچه بیشتر و بهتر منطقه نیز ما را یاری کنند .
انتهای پیام /م: آ
لینک کوتاه : http://khabardishmook.ir/?p=4235